Au actiune inflamatoare: măslinele ajută la reducerea șanselor de apariție a tumorilor și pot preveni cancerul de sân. În plus, este un antioxidant natural și previne daunele celulare care transformă celulele sănătoase în cele canceroase.
Măslinele sunt o sursă bună de grăsimi mononesaturate care măresc nivelurile de colesterol bun, reduc nivelurile de colesterol rău și, prin urmare, contribuie la combaterea bolilor cardiovasculare.
Fibrele și vitamina E prezente în măsline contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv.
Maslinele ajută la scăderea în greutate, deoarece combinația de grăsimi și fibre mononesaturate favorizează buna funcționare a intestinului, garantează sațietate și accelereaza arderea caloriilor.
Persoanele care fac exercitii fizice intense ar trebui sa introduca in meniu lor maslinele negre. Aceste fructe sunt o sursă de fier, fundamentală pentru oxigenarea celulară, care îmbunătățește performanța și musculatura corpului.