Frumusete & Ingrijire

#machiaj #make-up #produse naturiste #ruj #khol #aker

Machiaj 100% natural, cu ajutorul plantelor

Vrei sa te machiezi, insa nu vrei sa folosesti produsele din comert de teama sa nu contina substante care ti-ar putea face rau? Daca vrei sa fii o femeie cocheta, dar totodata sa ramai discreta, natura iti ofera diverse ingrediente care pot inlocui cu succes produsele de make-up clasice. Nu trebuie decat sa privesti cu atentie in frigiderul tau sau sa mergi intr-un magazin oriental si sa-ti achizitionezi produsele potrivite.

Iata trucuri originale si amuzante pentru a-ti machia intr-un mod foarte fin obrajii, ochii si buzele cu produse 100% naturale:

 

Obraji rozalii, cu suc de sfecla rosie

 

Sfecla rosie este o planta cu o radacina plina de resurse. Aceasta poseda incontestabile calitati nutritionale, deoarece este mai inainte de toate un deliciu pentru papilele noastre gustative, mai ales daca optam pentru o salata de sfecla rosie.

Insa, in cazuri speciale sfecla rosie se poate transforma intr-un blush foarte fin. Pulpa radacinii de sfecla rosie contine un suc rosu-fuchsia cu o putere de colorare foarte mare .

  • Cum procedezi?

Foloseste o pereche de manusi de plastic de unica folosinta pentru a evita sa iti colorezi unghiile. Spala sfecla rosie cu multa apa rece pentru a elimina eventualele urme de pamant si curata-i delicat stratul de deasupra. Taie-o in bucati similare celor de cartofi prajiti, putin mai groase.

Mergi in fata oglinzii cu o bucata de sfecla, pe care sa o aplici pe ambii obraji. Foloseste aceeasi metoda ca in cazul aplicarii unui blush normal, adica aplica sfecla direct pe obraz in timp ce zambesti (este cel mai simplu mod de a repera partea de sus a obrazului). Sucul iti va colora pielea, intr-un mod foarte natural.

Sfat util: daca rozul nu este pe gustul tau, infuzeaza un saculet de ceai. In momentul in care s-a racit, trece-l delicat pe obraji. Lichidul obtinut, de culoare maron inchis, ii va conferi tenului o nuanta lejera de bronz.

 

Buze senzuale cu suc de cirese

 

Ciresele negre sunt fructe extrem de delicioase la sfarsit de primavara, insa sucul lor se poate transforma intr-un ruj de buze fructat cu foarte mare usurinta. Un rezultat similar il poti obtine si cu ajutorul murelor sau al afinelor.

  • Cum procedezi?

Dupa ce ai spalat o cireasa, taie o bucata din ea si trece pulpa zemoasa peste buze, de mai multe ori. Lasa sucul sa se usuce timp de cateva secunde. Daca vrei o nuanta mai intensa, aplica cireasa de mai multe ori. Nuanta pe care o vei obtine va fi extrem de naturala.

Sfat util: in magazinele cu specific oriental se gasesc produse de make-up 100% naturale. „ Aker ” este un ruj traditional in Maghreb, cunoscut in zilele noastre ca un excelent fard vegetal. Rujul aker se poate fabrica in diverse moduri, in functie de regiune, si are la baza pudra de maci, amestecata cu coaja de rodie.

Aceasta vopsea 100% vegetala se pune intr-un mic recipient de lut ars de culoare rosie si se aplica pe buza cu o pensula inmuiata in putina apa sau cu degetul usor umezit.

 

Privire profunda si misterioasa

 

De origine minerala, khol este un produs de nelipsit in materie de machiaj pentru femeile orientale. Khol este o pudra fina care este obtinuta prin zdrobirea unei roci de munte numita „antimoniu”. In prezent, acesta se comercializeaza de foarte multe firme de cosmetice sub forma de dermatograf.

Creionul de ochi khol este recomandat in special persoanelor cu ochi sensibili, iar datorita consistentei sale mult mai fine decat a creionul kajal poate fi aplicat si in interiorul mucoasei oculare.

  • Cum procedezi?

Utilizarea creionul khol este foarte simpla, insa necesita putina indemanare. Se traseaza o dunga de la coltul interior al ochiului, pana la jumatate. Dupa care cu ajutorul unei pensule subtiri se traseaza o dunga, mai lunga sau mai scurta, in functie de preferinte. Pentru ca poate fi intins cu usurinta, se poate realiza un machiaj smokey eyes senzational.

Sfat util: pentru ca un machiaj al ochilor este definitivat prin aplicarea rimelului, iata un mod 100% natural de a obtine gene mai lungi si cu mai mult volum. Separa un ou de albus si galbenus si bate usor albusul. Ai nevoie de o periuta de gene, poate fi chiar de la o mascara mai veche, insa curatata si dezinfectata.

Introdu periuta in albus si rimeleaza-ti gene, in modul clasic. In momentul in care se vor usca genele tale vor fi extrem de frumos curbate si vor parea mult mai lungi.

Sursa foto : abstract.desktopnexus.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului