Frumusete & Ingrijire

#vise #sanatate #cosmaruri # stil de viata sanatos

Lucruri surprinzatoare care iti influenteaza visele

Sunetele, mirosurile, filmele pe care le vedem sau cartile pe care le citim inainte de culcare influenteaza calitatea somnului si visele. Acorda atentie activitatilor intreprinse inainte de culcare si te vei bucura de un somn linistit, cu vise frumoase.

Iata cativa factori surprinzatori care iti afecteaza visele:

Mirosurile. Un studiu recent a dezvaluit legatura dintre mirosuri si vise. Astfel, mirosurile florale favorizeaza visele frumoase, in timp ce mirosurile sulfuroase sunt in stransa legatura cu visele mai putin placute. De exemplu, anumite mirosuri care patrund din bucatarie in dormitor iti pot afecta somnul. Astfel, in loc sa te trezeasca, aceste mirosuri se infiltreaza in visele tale.

Sunetele. Te trezesti brusc dupa ce ai visat ca ai ramas blocat intr-o cladire in flacari si realizezi ca alarma pompierilor este de fapt alarma de la ceasul desteptator. Iti suna cunoscut? Sunetele joaca un rol important in calitatea somnului. Pentru a afecta somnul si visele, sunetele trebuie sa fie suficient de joase incat sa nu te trezeasca, insa sa le poti percepe.

Alimentele picante. Orice aliment care produce indigestie, precum branza, alimentele picante sau carnea, afecteaza calitatea somnului si implicit si visele. Daca inainte de culcare ai luat o masa copioasa, este foarte posibil sa iti amintesti mult mai bine cosmarurile. Pentru un somn linistit, cu vise frumoase, incearca sa nu mai mananci nimic cu 2 ore inainte de culcare. Evita alimentele grase, picante si care contin cofeina.

Dormitul pe burta. Ai adesea cosmaruri? Obiceiul de a dormi pe burta are o mare legatura cu acest lucru. Specialistii sunt de parere ca visele urate sunt cauzate de respiratia defectuoasa pe care o ai in timpul somnului pe burta.

Vitamina B6. Aceasta vitamina este folosita de organism pentru a transforma anumiti aminoacizi pe care ii consumam in neurotransmitatori care afecteaza visele. Pentru a stopa visele neplacute, opreste si tratamentul cu aceste suplimente.

Antidepresivele. Pastilele, care sunt create special pentru a calma, duc insa si la aparitia cosmarurilor. Aceste pastile favorizeaza somnul profund, insa cosmarurile sunt cele mai intalnite efecte secundare. Daca te confrunti adesea cu vise urate, discuta cu medicul si afla daca exista si alte medicamente pe care le poti lua fara astfel de efecte adverse.

Renuntarea la fumat. Visele neplacute sunt simptome des intalnite ale renuntarii la fumat. Lipsa nicotinei din organism mareste activitatea creierului, astfel ca si visele sunt mai dese si neplacute. Nu trebuie insa sa revii la viciul tau. Vei observa ca aceasta activitate nervoasa se va calma in timp, iar plamanii tai vor fi mai curati si sanatosi.

Televizoarele alb-negru. Daca te-ai nascut in perioada in care inca nu aparusera televizoarele color, atunci esti mult mai predispus la vise neplacute.

Filmele horror inainte de culcare. Filmele inspaimantatoare favorizeaza visele neplacute. Lucrurile pe care le facem inainte de culcare au o mare influenta asupra viselor. Astfel, muzica pe care o ascultam, cartile pe care le citim si filmele pe care le vedem au impact asupra calitatii somnului.


Sursa foto: articlia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare