Frumusete & Ingrijire

#lotiune solara # medicamente gratuite #lotiuni spf #crema spf

Lotiunile SPF ar putea intra pe lista medicamentelor gratuite

Pentru ca in ultima perioada s-au inmultit riscurile de cancer de piele, Societatea Romana de Dermatologie va propune autoritatilor sa introduca lotiunile cu protectie solara pe lista medicamentelor compensate. In acest fel, chiar si populatia cu venituri foarte mici se va putea proteja impotriva melanomului, care ataca intr-un mod brutal, pacientii de orice varsta.

Presedintele Societatii Romane de Dermatologie, prof. dr. Calin Giurcaneanu a declarat ca "Aceste creme fac parte din preventia bolilor de piele, in special preventia cancerului de piele. Oamenii de la tara sau familiile sarace cu copii nu isi permit sa le cumpere si se supun riscurilor atunci cand se expun la soare. Cremele fotoprotectoare nu se folosesc numai in vacante, la plaja, ci si atunci cand se fac drumuri la serviciu, la piata, la camp, iar soarele este foarte puternic".

Statistic, la nivel mondial, apar aproximativ 150.000 de cazuri noi de melanoame, anual, si peste 40.000 de oameni mor din cauza acestei afectiuni. In Europa, in prezent, sunt inregistrati peste 50.000 de pacienti cu melanom.

In general, persoanele cu pielea deschisa la culoare sunt cele mai supuse riscului de imbolnavire cu cancer de piele, asa ca acestea ar trebui, in primul rand, sa foloseasca zilnic, mai ales pe perioada verii, cremele fotoprotectoare.

De preferat este ca aceste persoane sa foloseasca creme cu SPF de cel putin 30, ori de cate ori ies din casa. Mai exact, rema se aplica pe piele cu cel putin 10 minute inainte de a iesi din casa, astfel incat substantele active sa aiba timp sa patrunda in piele si sa formeze o pelicula protectoare la suprafata epidermei.
 

Campanie de depistare gratuita a melanomului


Cea mai mare asociatie europeana de dermatologie - Academia Europeana de Dermatologie si Venerologie si Societatea Romana de Dermatologie organizeaza o campanie nationala de informare si testare privind melanomul, in perioada 4 - 30 mai.

Pe de alta parte, Societatea Romana de Cardiologie a lansat o campanie pentru depistarea pacientilor cu melanom si prevenirea cancerului de piele. Asadar, in perioada 7 - 10 mai, populatia se va putea inscrie pentru consultatii gratuite, la numarul de telefon 0800.811.101.

"Avem peste 300 de medici care participa la aceasta campanie, in toata tara. Aceasta actiune are ca scop sensibilizarea populatiei fata de pericolul expunerii la soare, dar si incurajarea prezentarii la medicul dermatolog", a adaugat prof. dr. Calin Giurcaneanu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare