Frumusete & Ingrijire

#exfoliere #tratament cosmetic #piele #ten #lamaie

Lamaia - un fruct adorat de pielea ta

Lipsa hidratarii, schimbarile bruste de temperatura, neaerisirea spatiilor in care locuiesti sau lucrezi, dar si lipsa unei ingrijiri adecvate a pielii sunt doar cateva dintre lucrurile care pot duce la uscarea pielii. In acest caz, tenul tau are nevoie de un tratament care sa ii redea supletea, stralucirea si vitalitatea: exfoliere si hidratare.


Cum se face exfolierea


Stoarce zeama de la jumatate de lamaie si adauga jumatate de lingurita de sare marina sau aceeasi cantitate de zahar. Maseaza-ti pielea cu amestecul obtinut pentru 30 de secunde si apoi clateste cu apa calda din abundenta. Dupa acest tratament, toate celulele moarte de la suprafata pielii tale vor fi indepartate in totalitate, iar epiderma ta va arata impecabil si va putea sa respire prin toti porii.


Lamaia este usor acida, asa ca daca ai tenul mai sensibil amesteca o parte zeama de lamaie si o parte apa minerala. De asemenea, nu mentine zeama de lamaie mai mult de 30 de secunde pe piele, pentru ca acizii puternici iti pot provoca iritatii.


Datorita continutului bogat de vitamina C al sucului de lamaie, celulele de colagen naturale ale pielii vor fi stimulate, iar tenul tau  va arata proaspat, curat si foarte placut la atingere.


Poti inlocui sarea marina sau zaharul cu tarate de grau, faina de grau, cafea macinata sau zat de cafea sau frunze uscate de ceai. Varianta cea mai buna este cea care iti este la indemana. Efectele sunt aceleasi indiferent de materialul abraziv – ingredientul cheie in aceasta masca este sucul de lamaie.


Atentie! Aplica acest tratament de cel mult doua ori pe saptamana.


Cum se face hidratarea


Amesteca o lingurita de ulei de masline cu 3 picaturi de zeama de lamaie si maseaza intreaga suprafata a pielii cu produsul rezultat. Aplica miscari circulare asupra pielii si insista in zonele cu riduri, evitand totusi zona ochilor. Dupa un minut de masaj, clateste pielea  cu apa calda din belsug si apoi sterge usor cu un prosop de hartie. La finalul acestui tratament,  iti vei simti pielea incredibil de curata si fina.


Acest tratament se face pe pielea curata (demachiata), eventual la cateva minute dupa exfoliere.


Alte masti pe baza de zeama de lamaie


Lamaie si argila


Intr-un bol adauga o lingurita de zeama de lamaie, o jumatate de lingurita de iaurt si o lingurita rasa de argila. Amesteca bine toate cele trei ingrediente, aplica masca rezultata pe fata, gat si piept, asteapta 20 de minue, iar dupa ce se intareste, indeparteaz-o cu apa calda. La final, pielea ta va ramane foarte fina si impecabila.


Lamaie si albus de ou


Albusul de ou regenereaza celulele pielii, iar colagenul natural continut ofera pielii un aspect mai tanar, mai curat si mai luminos. Spage un ou, separa albusul si amesteca-l cu o lingurita de zeama de lamaie. Aplica masca pe piele, las-o sa actioneze 10 minute si apoi indeparteaz-o cu apa calda.


Atentie! Zeama de lamaie albeste pielea, asa ca daca doresti sa iti pastrezi bronzul, ar trebui sa eviti acest ingredient.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare