Frumusete & Ingrijire

#ingrijire par #cosmetica #tratament par #tratamente naturale

Ingrijirea parului iarna: 4 tratamente naturale uimitoare

Iarna, parul se deterioreaza mult mai usor si devine extrem de fragil. Isi pierde stralucirea si aspectul sanatos, devenind rapid extrem de fad. Pentru a avea insa un par surprinzator si foarte sanatos in timpul iernii trebuie sa ii acorzi o atentie mai mare si o ingrijire speciala. Iata cateva tratamente uimitoare pentru par, in anotimpul rece:

1. Tratamentele pentru par cu ulei de cocos

Tratamentele cu ulei de cocos sunt ideale pentru par in timpul sezonului rece. Acestea pot fi folosite de trei ori pe saptamana, inainte de spalare. Totodata, masarea scalpului cu ulei de cocos cald hidrateaza pielea si o face mai sanatoasa. Acesta previne uscarea scalpului si reduce riscul aparitiei matretii.

2. Tratament pentru par cu ulei de rozmarin si lamaita

Daca parul tau este fad si cu un aspect nesanatos, frigul si trecerile bruste de la o temperatura scazuta la una ridicata iti vor afecta si mai mult podoaba capilara. Asadar, pentru a reda parului stralucirea si pentru a-l face sa arate splendid, foloseste o masca din ulei de rozmarin sau de lamaita.

3. Tratament pentru par cu banane si miere

Daca vrei sa ai un par sanatos in timpul iernii, un tratament perfect este cel cu banane si miere. Combina o banana bine coapta cu doua linguri de iaurt, doua lingurite de seminte de grau, un sfert de lingurita de lecitina, o jumatate de lingurita de miere, doua lingurite de lapte condensat si trei picaturi de ulei esential de ylang ylang.

Intinde masca obtinuta pe intreaga suprafata a parului, dupa ce l-ai spalat, las-o sa actioneze o ora, apoi clateste parul bine. Foloseste aceasta masca cel putin o data pe saptamana.

4. Tratament pentru par cu maioneza

Tratamentul pentru par cu maioneza este ideal pentru a scapa de electricitatea parului. Acesta actioneaza ca un balsam si se realizeaza din ulei de ricin, jojoba sau porumb si maioneza dintr-un galbenus de ou. Se intinde pe intreaga suprafata a parului, se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se clateste parul cu otet de mere sau zeama de lamaie.

Sursa foto: wiedzmabloguje.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului