Frumusete & Ingrijire

# inlocuire dinti #implant dentar #dinti

Implantul dentar – inlocuirea dintilor lipsa intr-o maniera eficienta si sigura

O dantura sanatoasa este ceea ce isi doreste orice om, pentru ca starea acesteia are un impact major asupra vietii sociale, dar si a increderii pe care fiecare o are in el insusi. Atunci cand un dinte lipsa creeaza disconfort, si asta se intampla in majoritatea cazurilor, cautarea unei solutii medicale potrivite este necesara.

In acest sens, specialistii clinicii DrSerban din Bucuresti vin cu cea mai buna solutie si anume implantul dentar. Spre deosebire de puntile dentare, care necesitau si pilirea dintilor vecini pentru imbracarea celui artificial, solutia este mult mai simpla si, de asemenea, non invaziva.

Ce este implantul dentar?

Procedura medicala se refera la inserarea unui dinte artificial in locul celui care lipseste. Este necesara urmarea unor pasi specifici in realizarea acesteia, incepand de la inserarea radacinii dintelui artificial in arcada dentara si pana la imbracarea acesteia in implanturile din titan – materialul complet biocompatibil ce se asimileaza cu usurinta.

Modalitatea de realizare a implantului dentar in cadrul clinicii DrSerban

Medicii specialisti ai clinicii, despre care se gasesc detalii complete pe www.drserban.ro, detin experienta necesara pentru a realiza in cele mai bune conditii de siguranta si igiena procedura medicala. Acestia au in vedere amplasarea corespunzatoare a surubului de titan, fix pe arcada dentara, numai dupa ce s-au asigurat ca are o cantitate osoasa suficienta. Totul se realizeaza prin tehnici speciale, cu efecte nedureroase si minim invazive.

In ceea ce priveste timpul de lucru, acesta depinde de la pacient la pacient. Un lucru este cert si anume ca rezultatele depasesc intotdeauna asteptarile celor ce beneficiaza de serviciile de implantare in aceasta clinica. Sunt utilizate numai tehnici de ultima generatie, dedicate special pentru a reduce perioada de vindecare si protezare definitiva. Un ajutor considerabil in tot acest proces il aduce aparatura ultra moderna utilizata, PIEZOSURGERY – solutia pentru un act operator sigur si precis.

Conteaza foarte mult confortul postchirurgical al pacientilor, de aceea medicii specialisti folosesc aceste tehnici in locul celor clasice si invechite. Fiecare instrument cu care se lucreaza dispune de sterilizare ce indeplineste cu succes normele impuse de UE. Pe aceasta ramura de stomatologie activeaza numai persoane care dispun de studii de specialitate, precum si experienta necesara in domeniu. Toate cele mentionate asigura pacientilor garantia calitatii lucrarilor ce se efectueaza, precum si linistea ca nu se supun niciunui risc.

De ce este preferat implantul dentar in schimbul altor proceduri medicale?

Chiar daca exista solutii diverse, un implant dentar este de preferat pentru ca vine la pachet cu o serie de avantaje considerabile. Daca alte tehnici prezinta diverse riscuri si nici nu asigura reusita deplina, procedura in cauza are o rata de succes de 98 – 100%. Desigur, in acest sens se impune ulterior tratamentului si respectarea indicatiilor oferite de medic, ce vizeaza si realizarea unei igiene dentare atente. Este modalitatea in care pacientul se asigura de faptul ca implantul va dura pentru tot restul vietii.

Adevaratul beneficiu oferit de aceasta procedura consta in faptul ca dintele artificial este identic cu unul natural, nefiind sesizabila vreo diferenta din acest punct de vedere.

Va exista o singura coroana dentara si nu trei, dupa cum s-a mai mentionat. Astfel, este asigurata integritatea dintilor vecini, care nu vor mai avea de suferit pentru ca nu beneficiaza de sustinerea necesara din partea acelui dinte.

Implantul dentar reprezinta o solutie pentru persoanele care poarta proteza mobila, avantajul constand in faptul ca acesta este fix si ofera si un plus pe partea de estetica. Mai ales pentru ca se apropie perioada sarbatorilor de iarna, cei ce se confrunta cu astfel de situatii ar trebui sa aleaga solutia implantului dentar pentru a putea zambi increzator.

Medicii clinicii DrSerban.ro recomanda aceasta alternativa pentru ca ajuta la prevenirea retractiilor gingiilor, precum si a resorbtiei osului maxilar. Grija ca ar putea aparea complicatii este exclusa pentru ca este unicul tratament cu rata maxima de succes. Un motiv il reprezinta si faptul ca inainte de a incepe implantarea propriu zisa, pacientii beneficiaza de consultul medicului care se ocupa de cazul sau, acesta avand puterea de a decide daca este un candidat potrivit pentru procedura. In general cei care sufera de anumite afectiuni sau nu au suficienta cantitate osoasa pentru prinderea surubului au nevoie de investigatii si recomandari suplimentare.

In cazul celor care doresc ca aceasta procedura sa se realizeze intr-un timp cat mai scurt cu putinta, serviciile clinicii includ implantul Sky Fast & Fixed. Acesta constituie solutia cea mai potrivita pentru cei edentati ce doresc dinti stabili in mai putin de 24 de ore. Asadar, in acest inverval de timp se realizeaza toti pasii necesari pentru finalizarea implantului: extractiile – unde este cazul, inserarea surubului si a lucrarii provizorii. Este recomandat acest tratament mai ales pentru ca permite evitarea acelor probleme anatomice aditionale. Reprezinta de asemenea modalitatea ideala de a utiliza la nivel optim dintii pacientului.

Iata deci care sunt principalele motive pentru care implantul dentar reprezinta o solutie optima pentru pacientii edentati. Cei interesati pot afla detalii complete cu privire la acesta accesand drserban.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare