Frumusete & Ingrijire

#celulita #tratamente spa #impachetari cu rozmarin #impachetari cu argila #impachetari la cald

Impachetarile corporale, de la A la Z

Rozmarinul, mierea, untul, argila, ciocolata sau eucaliptul par ingredientele folosite pentru o prajitura sau o mancare aromata si delicioasa. Sunt insa folosite si in industria cosmetica, in compozitia a numeroase tratamente spa.

Impachetarile corporale sunt tratamente cosmetice din ce in ce mai populare in randul femeilor care au grija de aspectul lor si isi doresc o piele fina si catifelata. Aceste tratamente corporale reprezinta si o modalitate eficienta de relaxare si hidratare a pielii.

Alte tipuri de impachetari corporale sunt folosite pentru detoxifiere, slabire sau eliminarea celulitei.


Ce sunt impachetarile corporale


Acum cativa zeci de ani, cand au aparut primele impachetari corporale, in saloanele speciale erau folosite fasiile de in, iar cele mai multe ingrediente erau naturale, pe baza de plante. Erau foarte populare in anii '80 si '90 in Statele Unite ale Americii, intre timp insa au aparut paturile termale si cuverturile din plastic care au inlocuit inul.

De obicei, impachetarile corporale incep cu folosirea unei creme exfoliante, care este aplicata pe tot corpul. Apoi, pielea este clatita dupa care este aplicata solutia de impachetare. La final, intreg corpul este acoperit cu patura electrica, care ajuta la transpiratia in exces a corpului.

O sedinta de impachetare corporala dureaza intre 30 si 50 de minute. Cand timpul expira, este indepartata toata crema la dus, dupa care pe pielea curata este aplicata o lotiune hidratanta. In urma acestui tratament, pielea devine foarte fina si hidratata. In plus, impachetarile ajuta si la remodelarea corpului.


Tipuri de impachetari corporale


Optiunile pentru impachetarile corporale sunt numeroase, in functie rezultatul dorit. Astfel, exista impachetari corporale hidratante, detoxifiante, pentru slabire sau celulita.

Impachetarile corporale detoxifiante ajuta organismul sa elimine mai repede toxinele, prin intermediul transpiratiei excesive. Astfel, ajuta corpul sa elimine impuritatile prin transpiratie. Aceste impachetari detoxifica doar pielea, nu si ficatul sau rinichii.

Impachetarile corporale pentru slabit favorizeaza eliminarea catorva centimetri, insa rezultatele sunt temporare. Slabirea nu poate fi sustinuta fara o dieta sanatoasa si miscare. Daca iti doresti rezultate bune, intr-un timp scurt, inaintea unui eveniment important, impachetarile corporale iti pot fi de mare ajutor.

Impachetarile corporale pentru celulita ajuta la imbunatatirea aspectului pielii, insa fara o dieta echilibrata si miscare, rezultatele vor disparea in scurt timp.


Precautii!


Inainte de a incepe un tratament cosmetic cu impachetari corporale este foarte important sa discuti cu personalul specializat. Ai grija la impachetarile corporale care folosesc ingrediente cu un miros puternic, deoarece pielea sensibila se poate confrunta cu iritatii. Argila de exemplu, este mult mai putin iritanta decat uleiurile esentiale, foarte aromate.

De asemenea, daca urmezi un tratament medicamentos este indicat sa afli ce ingrediente se folosesc la impachetari si sa discuti apoi cu medicul tau sa afli care sunt interactiunile. Anumite plante interactioneaza cu unele medicamente.

In plus, impachetarile corporale nu sunt relaxante pentru persoanele care sufera de claustrofobie. In timpul acestui tratament este foarte important sa consumi multa apa, deoarece organismul pierde multe lichide prin transpiratie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare