Frumusete & Ingrijire

#gomaj #piele #hidratare #cafea #ulei de masline #miere #crema #exfoliere

Gomaj cu produse naturiste, chiar la tine acasa

Pentru a avea o piele catifelata, nimic nu se compara cu o sedinta relaxanta de gomaj . Pentru ca nu este tocmai un moment prielnic din punct de vedere financiar pentru a mai apela la serviciile unui salon de infrumusetare, ai sansa sa inveti cum sa realizezi un tratament cosmetic chiar la tine acasa.


Gomajul este un tratament de infrumusetare care poate avea efecte spectaculoase asupra pielii cu conditia sa il practici regulat.


Gomajul, un ritual de frumusete saptamanal


Gomajul fetei a devenit un gest indispensabil pentru persoanele care vor sa aiba grija de ele. Insa, nu doar fata este cea care are nevoie de o ingrijire speciala. Corpul de asemenea „isi cere dreptul” la frumusete.


Mainile au nevoie de un gomaj saptamanal pentru a-si mentine pielea frumoasa si catifelata, mai ales dupa ce ai efectuat diverse treburi in gospodarie. Rezerva-ti cinci minute pe saptamana si eforturile tale vor fi recompensate.


De fapt, efectuarea perioadica a unei sedinte de gomaj permite penetrarea mai usoara a lotiunilor hidratante in piele si eliminarea eficienta a celulelor moarte.


Retete eficiente cu produse naturiste


Pentru a beneficia de un gomaj excelent pentru corp, nu ai nevoie de creme exfoliante foarte sofisticate si scumpe, ci poti utiliza ingrediente care se gasesc chiar in bucataria ta.


Retetele sunt simple si usor de preparat. Inainte de a aplica diversele amestecuri, fa un dus rapid cu apa calda pentru a inmuia pielea.


Cafea si ulei de masline


Amesteca intr-un bol ulei de masline si cafea (poate fi chiar si ceea ce ramane in filtrul de cafea sau zatul din ibric). Daca textura ti se pare prea lichida, mai adauga o lingurita de miere . Intinde compozitia rezultata pe toata pielea, insistand cu un burete in zonele unde se acumuleaza celule moarte mai usor (calcaie etc).


Sare grunjoasa si ulei de masline


Dupa ce ti-ai inmuiat pielea, amesteca putina sare grunjoasa cu putin ulei de masline si aplica mixtura direct pe corp, frictionand bland. Dupa cateva minute, pielea va arata catifelata ca a unui bebelus.


Miere si zahar


Rapid si foarte usor, poti face un produs scrub eficient pentru a indeparta celulele moarte. Amesteca doua-trei lingurite de zahar, cu cateva linguri de miere intr-un bol, dupa care aplica-l dupa ce ai ti-ai inmuiat in prealabil pielea. Granulele fine de zahar iti vor exfolia fin pielea, iar mierea va facilita intiderea produsului scrub pe piele.


Sare marina si apa


Sarea marina prezinta in afara de proprietatea de exfoliere a pielii si virtuti terapeutice, datorita continutului bogat in minerale. Ai nevoie de cateva linguri de sare marina grunjoasa pe care sa o amesteci cu putina apa, pana cand se formeaza o pasta. Cu miscari circulare usoare, maseaza-ti pielea corpului cu pasta obtinuta.


De retinut:

  • Cafeaua contine antioxidanti care au un efect de intinerire a pielii.
  • Uleiul de masline hraneste, hidrateaza si catifeleaza pielea. Acesta are de asemenea proprietati dezinfectante.
  • Mierea este cicatrizanta si bogata in substante nutritive.
  • Sarea marina are efect detoxifiant si este un bun adjuvant pentru lupta impotriva celulitei. De asemenea, este benefica pentru piele datorita faptului ca ajuta la tratarea unor boli cutanate precum psoriazisul, acneea, eczemele etc.
  • Dupa ce te-ai sters cu un prosop moale de bumbac si ai indepartat excesul de apa, aplica o crema hidratanta. Aceasta va intra foarte usor in corp si va hidrata epiderma in profunzime.
  •  

Atentie! Daca suferi de iritatie, piele foarte sensibila sau ai mici zgarieturi pe corp, este indicat sa nu iti exfoliezi pielea cu acest tip de produse.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare