Frumusete & Ingrijire

# trucuri naturale frumusete #frumusete naturala #mama natura

Frumusetea naturala – cel mai de pret dar al femeii, oferit de Mama Natura

Inca din cele mai vechi timpuri, femeile au avut o stransa comuniune cu natura, intelegand ca ea este insasi sursa vietii, a frumusetii si vitalitatii noastre. Mama Natura ne ofera numeroase remedii naturale prin care sa ne mentinem sanatatea corporala dar si cea psiho-emotionala, acesta fiind terenul fertil in care ne putem cultiva frumusetea interioara, reflectata si in exterior. Undeva pe drum, in toata aceasta dezvoltare accelerata a industriei si tehnologiei, am pierdut contactul cu natura si cu minunatele ei daruri. Industria cosmetica mizeaza tot mai mult pe produsele compuse din substante chimice, tocmai pentru a produce acele efecte rapide, insa cu multe afecte adverse, pe termen lung. Asadar, sa ne reintoarcem la origini, integrand in rutina noastra zilnica cateva ritualuri naturiste de ingrijire corporala ce ne vor ajuta sa stralucim din interior spre exterior.

1. Exfoliant natural cu nuci si miere de albine

Nucile, atat de bogate in antioxidanti si uleiuri naturale, pot fi folosite cu succes pentru exfolierea epidermei de pe ten dar si de pe maini si picioare. Mierea, cel de-al doilea ingredient, a fost folosit inca din Antichitate pentru mentinerea frumusetii si sanatatii. Asadar, amesteca un sfert de ceasca de nuci pisate, cu o jumatate de ceasca de ulei de masline si o lingurita de miere si apoi maseaza compozitia pe intregul corp. Datorita uleiului de masline si a mierii, acest exfoliant va evita deshidratarea pielii, lasand-o curata si catifelata.

2. Masca de par cu oua, ulei de cocos si ginseng

Ouale contin din abundenta proteine si nutrienti, ceea ce intareste firul de par si in confera stralucire. In combinatie cu uleiul de cocos, bogat in grasimi naturale, aceasta masca va revigora frumusetea naturala a podoabei tale capilare. Amesteca un ou intreg cu doua linguri de ulei de cocos doar compozitia unei fiole ginseng si apoi intinde compozitia pe toata lungimea parului umed, proaspat spalat. Infasoara capul intr-un prosop moale si lasa masca sa actioneze 10-15 minute. Fara a-ti uda parul, maseaza-l cu putin sampon si abia apoi clateste-l din abundenta. Utilizeaza aceasta masca o data pe saptamana, timp de 4 saptamani si vei observa efectele sale benefice.

3. Remediu impotriva acneei cu otet de mere si patrunjel

Otetul de mere are un continut foarte ridicat de aciditate, ceea ce il face extrem de eficient in eliminarea impuritatilor si a bacteriilor care provoaca si intretin acneea. Patrunjelul proaspat are si el efect astringent si purificator, ceea ce face ca aceasta combinatie sa reimprospateze tenul si sa usuce cosurile. Asadar, pune o legatura de patrunjel proaspat intr-un vas cu apa fierbinte si lasa-o 10 minute la infuzat. Apoi, intr-o sticla cu pulverizator pune 4 picaturi de otet, 4 picaturi de ulei de arbore de ceai, diluate in lichidul racit. Agita bine sticla si apoi pulverizeaza pe zonele afectate, dupa demachierea si curatarea in profunzime a tenului.

Asa cum sustine sloganul miscarii eco, “Nu pune pe fata ceea ce nu poti manca”, femeile din cele mai vechi timpuri, urmau acest dicton, cu o naturalete lipsita de pretentii. Asadar, sa ne bucuram din plin de diversitatea si bogatia naturii, eliberandu-ne simturile si creativitatea pentru a crea din intimitatea noastra proprie, minunate remedii naturiste pentru trup si suflet.

Sursa imagine: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare