Frumusete & Ingrijire

#ingrijirea tenului # ingrijirea pielii #ingrijire #frumusete

Fii frumoasa si dupa 40 de ani! Sfaturi de la specialisti pentru a arata mereu tanara

Multe femei intra in panica atunci cand ating pragul varstei de 40 de ani. Unele intra in depresie si incep sa se simta batrane, renunta la a se mai ingriji pentru ca „oricum nu mai conteaza”. Altele parca se incapataneaza sa ramana tinere si apeleaza la tot felul de trucuri de frumusete care sa le ascunda varsta.

Doamnelor, chiar daca ati schimbat prefixul si varsta incepe acum cu „4”, ramaneti la fel de tinere si de frumoase cum va simtiti. Iar daca vreti sa dati o mana de ajutor naturii si sa amanati efectele trecerii timpului, este important sa tineti minte ca atunci cand vine vorba de ingrijirea pielii totul tine de calitate, nu de cantitate. Degeaba veti folosi o multime de produse cosmetice, daca ele nu sunt cele potrivite. Degeaba veti apela la tot felul de trucuri, daca le aplicati incorect.

Sfaturi de la specialisti pentru o piele tanara, luminoasa si sanatoasa

Pentru multe femei apropierea varstei de 40 creeaza anxietate. Motivele sunt multiple: menopauza este tot mai aproape, corpul nu mai reactioneaza la fel de bine la unele alimente, muschii parca isi pierd din fermitate si, peste toate astea, pielea incepe sa piarda din luminozitate, ridurile de expresie devin si mai profunde, machiajul parca incepe sa nu mai arate atat de bine etc.

De unde vin toate schimbarile? Cu siguranta nu din buletin. Odata cu instalarea premenopauzei  (perioada de cativa ani inainte de instalarea menopauzei), nivelul de estrogen incepe sa scada, iar efectele se vad in primul rand pe piele. Aceasta are tendinta sa se subtieze si sa isi piarda din elasticitate si stralucire. Nu dispera, insa, pentru ca exista solutii la indemana oricui!

1. Schimba gelul de curatare a fetei

Acum pielea are nevoie de produse de curatare mai delicate, cu textura laptoasa, care sa nu fie astringente. Este indicata chiar inlocuirea gelului spumant de curatare cu un lapte demachiant sau o apa micelara pentru piele sensibila. Alegeti, de preferinta, produse de curatare fara parfum.

2. Foloseste regulat crema hidratanta

Dupa 40 de ani, iti place, nu iti place, crema hidratanta nu mai trebuie sa lipseasca de pe masuta ta de toaleta sau din poseta. Daca pana acum mai sareai peste aceasta procedura si iti permiteai sa o faci mai rar, dupa 40 de ani crema hidratanta trebuie aplicata zilnic!

Schimbarile hormonale care incep sa isi faca simtita prezenta usuca pielea si are nevoie de mai multa hidratare. Daca aveti senzatia ca pielea este incarcata dupa folosirea unei creme hidratante, puteti alege fara probleme un produs cu textura de gel.

3. Opteaza pentru un machiaj nude si cat mai „usor”

Un machiaj in tonuri inchise sau intense nu face altceva decat sa adauge ani in plus pe fata ta. Daca la 20-30 de ani iti permiteai asta, dupa 40 s-ar putea sa nu iti mai placa atat de mult. Un machiaj „greu” va accentua ridurile de expresie si le va scoate in evidenta, in loc sa le „camufleze”, prin urmare poate ar fi indicat sa renunti la straturile multiple si sa mergi pe ceva mai „light”, insa pentru asta ai nevoie de un ten curat si hidratat. Din trusa de machiaj nu ar trebui sa-ti lipseasca un fond de ten fluid si o paleta de farduri in nuante cat mai pale si naturale.

4. Foloseste produse cu factor de protectie solara

Produsele de protectie solara trebuie folosite inca de la varste fragede. Nu doar ca ne protejeaza impotriva ridurilor, dar ne apara de cancerul de piele cauzat de expunerea prelungita si neprotejata la soare. Ai grija ca toate produsele pe care le folosesti sa aiba cel putin SPF 30, pentru a-ti pastra pielea stralucitoare si sanatoasa cat mai mult timp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare