Frumusete & Ingrijire

#ten #celule #peeling #gomaj #piele #exfoliere

Exfolierea pielii, secretul unui ten stralucitor

Cunoscuta sub numele de gomaj, peeling sau , exfolierea contribuie la reinnoirea celulara naturala a corpului, pentru ca pielea sa devina mai fina si mai elastica. Prin aceasta metoda, se elimina toate celulele moarte care fac pielea rugoasa, pentru a lasa la suprafata celulele mai tinere si mai sanatoase. Cu acest prilej, pielea scapa de punctele albe si comedoane.

De ce este bine sa-ti exfoliezi pielea?

Cu cat imbatranim mai mult, cu atat celulele stratului cornos stagneaza si se acumuleaza la suprafata pielii, ceea ce ii da acesteia aspectul tern si uscat. Prin exfolierea regulata, pielea se oxigeneaza, respira mai bine si se debaraseaza de elementele nedorite care obstructioneaza porii. Exfolierea se dovedeste un excelent aliat impotriva firelor de par incarnate.

De asemenea, o corecta stimuleaza eficienta produselor hidratante si le ajuta sa penetreze in profunzimea pielii. Suprafata cutanata fiind astfel mai receptiva, produsele cosmetice si tratamentele aplicate sunt mai bine absorbite de epiderma . Rezultatul? Ridurile si cutele fetei se atenueaza, pielea capata un aspect mai tanar si devine mai catifelata.

Exfolierea fetei si a corpului

Exfolierea fetei si a trupului este de preferat sa se faca seara deoarece regenerarea celulara se gaseste la apogeul sau in timpul noptii si pielea are nevoie de un interval de timp pentru a-si regasi pH-ul initial. Se recomanda efectuarea unui gomaj al fetei o data maximum de doua ori intr-un interval de doua saptamani (in de produs si tipul de ten) si exfolierea corpului de maximum doua ori pe saptamana.  

Iata cum trebuie sa procedezi:

  • Exfolierea fetei in 5 pasi

1. Demachiaza-te pentru a indeparta orice urma de machiaj.

2. Aplica o cantitate mica de produs pe fata: frunte, nas, obraji, barbie si gat.

3. Efectueaza mici miscari circulare cu ambele maini, incepand din partea de jos a fetei. Indreapta aceste miscari dinspre interior catre exterior. Evita conturul ochilor, pentru ca aceasta zona este foarte sensibila.

4. Clatesta cu apa calda din abundenta si usuca pielea cu un prosop moale de bumbac.

5. Hidrateaza-ti pielea si gatul cu o crema adaptata tipului tau de piele.

  • Exfolierea corpului in 5 pasi

1. La dus, curata corpul pentru a elimina orice urma de produs hidratant.

2. Aplica produs exfoliant pe o manusa aspra speciala pentru exfoliere sau pe un burete lufa. Daca preferi o exfoliere mai blanda, aplica exfoliantul pe un burete de baie obisnuit.

3. Efectueaza miscari circulare, plecand din zona gleznelor si urcand pana la umeri. Acest procedeu este recomandat si pentru ameliorarea circulatiei sangvine.

4. Clateste pielea cu apa din abundenta si sterge-te bine cu un prosop din bumbac.

5. Aplica pe tot corpul o lotiune hidratanta, masand insistent in zona coatelor si a genunchilor pentru ca se usuca puternic.

Contraindicatii

In ciuda numeroaselor beneficii, exfolierea trebuie sa se faca totusi cu anumite precautii deoarece poti risca sa-ti iriti pielea:

  • In momentul in care achizitionezi un exfoliant pentru fata, este indicat sa ceri sfatul unui specialist: cosmeticiana, medic dermatolog sau farmacist . Exista produse care contin substante abrazive sau substante iritante (acizii de fructe);
  • Prea multe exfolieri pot fragiliza puternic pielea;
  • Dupa ce ti-ai exfoliat pielea, evita sa te expui la soare pentru ca pielea este mai fragila. Este indicat ca exfolierile sa se faca seara;
  • Nu este indicat sa te epilezi dupa o zi de la exfoliere;
  • Este contraindicat sa-ti exfoliezi pielea fara acordul medicului daca suferi de boli ale pielii ( ), infectii cutanate sau varice in stadiu pronuntat.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare