Frumusete & Ingrijire

#dantura #secrete #dantura perfecta #expert acasa.ro

Dr Lucy Visinescu, expertul Acasa.ro: 10 secrete ale danturii perfecte

Estetica dentara atat de la moda in zilele noastre pentru ca furnizeaza zambete de VIP si creste increderea in sine, poate fi sabotata de obiceiuri mai mult sau mai putin „domestice“. Si iata cum, dupa un tratament uneori dificil si adesea foarte scump, rezultatul mult dorit care a starnit admiratia si invidia anturajului, este ruinat inconstient.

Fatetele sau coroanele ceramice se pot matui, ciobi sau sparge iar implantele dentare se pot compromite iremediabil daca nu respectam cateva indicatii de baza.

1 Nu se sparg in dinti alimentele dure (alunele in coaja, fisticul, bomboanele gen dropsuri), pentru ca portelanul ca si dintii naturali se poate sparge.

2 In cazul implantelor sunt contraindicate alunele, fisticul, floricelele de porumb care pot intra pe sub lucrarea din portelan si da abcese ce compromit implantele. Este recomandat dusul bucal care curata foarte bine astfel de lucrari.

3 Nu se face incizia alimentelor tari (covrigi, paine prajita, gutui, mere, porumb) in cazul fateteor dentare care se pot desprinde prin efectul de parghie.

4 Fatetele sau lucrarile ceramice nu se perie cu paste abrazive sau bicarbonat, pentru ca in timp isi pierd luciul si devin mate si inestetice.

5 Nu se foloseste apa de gura cu clorhexidina pe termen lung, pentru ca ingalbeneste dintii si in cazul fatetelor se va cunoaste  jonctiunea cu dintele.

6 Sunt recomandate gutierele de contentie, mai ales in cazul bruxomanilor care scrasnesc din dinti, pentru a evita desprinderea fatetelor, spargerea portelanului sau mobilizarea implantelor.

7 Se recomanda gutiere de protectie  in cazul practicarii de sporturi extreme ce expun la accidente in zona dento-faciala.

8 Un regim alimentar sanatos, cu cat mai putine dulciuri si sucuri acidulate care cresc riscul de carie si clatirea gurii cu apa dupa ingestia oricarui aliment sau lichid este benefica.

9 Reducerea sau renuntarea la fumat va prelungi durata de viata a implantelor dentare si va scadea riscul de parodontopatie cu retragerea gingiilor si aspectul de coroana scurta. De asemenea prelungeste efectul albirilor dentare si mentine culoarea obturatiilor compozite.

10 Periajul dentar zilnic, suplimentat de curatirea interdentara cu ata dentara si clatirea cu o apa de gura, este necesar pentru a evita aparitia cariilor sub lucrarile protetice si a prelungi durata de viata a acestora.

11 Se vor respecta controalele periodice si profilaxiile, evitand aparitia complicatiilor in special in cazul implantelor.

Nerespectand acestea, investitia mare facuta in lucrari dentare estetice poate fi sortita esecului, pentru ca accidentele si neajunsurile  produse din cauza  incalcarii indicatiilor date, nu sunt refacute gratuit de nici un cabinet stomatologic.

Date de contact:
Tel 0744 68 76 65
email: lucy.visinescu@gmail.com
sector 1, Bucuresti

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare