Frumusete & Ingrijire

#diferente #deodorant #antiperspirant

Deodorant sau antiperspirant? Tu stii care este diferenta dintre cele doua?

Exista diferenta intre deodorant si antiperspirant? Care este mai potrivit pentru problema transpiratiei? In comert exista atat de multe produse incat creeaza confuzie pentru foarte multi oameni.

 

Care este diferenta dintre deodorant si antiperspirant

Deodorantul este un produs cosmetic folosit pentru a masca sau neutraliza mirosul corpului. Antiperspirantul insa, blocheaza temporar glandele sudoripare pentru a reduce transpiratia. Ca sa alegi intre deodorant si antiperspirant depinde de preferintele personale si de nivelul de transpiratie.
Alegerea depinde de cat de mult sau cat de putin transpiri. Poti gasi si o combinatie intre cele doua. Printre cele mai cunoscute branduri se regasesc: Garnier, Dove, Vichy, Lancome, La Roche-Posay, Eucerin, Breeze Neutro, Nivea, Uriage, Biotherm.

Ce contin deodorantele

Acest produse contin agenti antimicrobieni care ajuta la controlul aparitiei bacteriilor. Permite transpiratia si mascheaza mirosul prin parfumul sau. Nu impiedica transpiratia, deci pe scurt, vei transpira, dar nu va mirosi urat.

Cum functioneaza antiperspirantele

Aceste produse blocheaza canalele glandelor sudoripare pentru a regla transpiratia. Controleaza fluxul transpiratiei. Blocarea glandelor previne transpiratia si mirosul neplacut, desi formulele nu contin de obicei parfum.

Ce spun specialistii despre deodorante si antiperspirante

Sfatul medicilor este de a gasi un deodorant sau un antiperspirant care sa respecte pielea. Cu cat este mai organic, cu atat mai bine. Un deodorant clasic are ingrediente care absorb umezeala (talc, perlit) si neutralizeaza mirosul (triclosan si farnesol). Deodorantele naturale inlocuiesc ingredientele chimice active cu uleiuri esentiale (din arbore de ceai, citronela, eucalipt si altele).

Dermatologii recomanda antiperspirantele pentru persoanele cu hiperhidroza, o problema de transpiratie excesiva in cazul in care aceste produse pot ajuta.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare