Frumusete & Ingrijire

#apa de cura #miros gura #dentist #stomatolog #respiratie

Dentistii iti spun cum scapi usor de mirosul neplacut din gura

Nici guma de mestecat mentolata, nici apa de gura nu te scapa cu adevarat de respiratia urat mirositoare. Mirosul neplacut al gurii poate avea, pe de o parte, cauze stomatologice, pe de alta, poate fi efectul unei deshidratari puternice.

Multe persoane care au o dantura perfecta se intreaba de ce le miroase totusi gura neplacut. Medicii stomatologi sustin ca o periere temeinica a danturii elimina mare parte a mirosului din cavitatea bucala. Tot ei insa spun ca mai exista un remediu pentru respiratia urat mirositoare la care aproape nimeni nu se gandeste.

Respiratia mirositoare ar putea fi semnul ca suferi de deshidratare, sustine dr. Ada S. Cooper, purtatorul de cuvant al American Dental Association. "Sa nu iti imaginezi ca daca te speli zilnic de cate patru ori nu vei avea probleme cu mirosul gurii. Cand gura devine mai uscata, glandele salivare elimina mai putina saliva. Iar cand cantitatea de saliva este mica, alimentele si bacteriile tind sa ramana in gura pentru o perioada mai mare de timp", a declarat aceasta pentru Business Insider.

Medicul Ada S. Cooper este de parere ca un consum ridicat de apa zilnic va tine medicul stomatolog departe. Atentie insa la consumul de cafea sau alcool, la fumat sau la anumite medicamente. Toate acestea pot provoca uscaciunea gurii, spune dr. Cooper.

Desigur, exista o multime de motive pentru respiratia urat mirositoare, dincolo de gura uscata sau de igiena precara. Dr. Cooper recomanda intotdeauna spalarea dintilor seara, inainte de culcare, deoarece hrana si bacteriile ramase in cavitatea bucala pot produce mirosuri neplacute in timpul somnului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare