Frumusete & Ingrijire

#probleme de vedere #vedere #purtare lentile de contact #lentile de contact #calatorie

De ce sa optezi pentru lentilele de contact atunci cand calatoresti

Cand te pregatesti de vacanta, fie ca e vorba de vacanta de vara in care vrei sa te bucuri cat mai mult de soare sau de vacanta de iarna, cand joaca in zapada pare a fi cea mai placuta activitate, cu siguranta pui mare pret pe libertatea de miscare.

Utilizarea lentilelor de contact este sinonima cu libertatea de miscare

Atunci cand ai nevoie de o corectie a viciilor de refractie, posibilitatea de a purta ochelari de soare la plaja sau atunci cand practici sporturi de iarna, fara a avea grija ochelarilor de vedere este o adevarata usurare, caz in care, optarea pentru lentilele de contact este cea mai buna alegere. Lentilele de contact nu doar ca te vor ajuta sa vezi mai bine fara sa iti ingradeasca libertatea de miscare, ci te vor face sa te simti confortabil intreaga zi, fara grija traditionalilor ochelari de vedere.

Din bagaj nu trebuie sa lipseasca lentilele de contact si accesoriile aferente

Primul pas pe care trebuie sa il faci inainte sa pleci in vacanta mult asteptata este sa te asiguri ca ai lentile suficiente pentru toata perioada in care vei fi plecat, chiar si cateva in plus pentru orice eventualitate. De asemenea, daca porti lentile de contact reutilizabile, este foarte important sa ai in vedere si solutia de intretinere multifunctionala, pentru ca igiena este cuvantul de ordine atunci cand vine vorba de utilizarea lentilelor de contact. Sa nu pierzi din vedere nici suportul in care depozitezi lentilele peste noapte sau picaturile oftalmice care te vor ajuta sa te bucuri de confort pe toata perioda de utilizare.

Pentru ce tip de lentile de contact este recomandat sa optezi cand mergi la mare sau practici sporturi de iarna?

Atunci cand esti in concediu, toata atentia ta e concentrata asupra activitatilor recreative, dar nu trebuie sa neglijezi sanatatea oculara. Astfel, daca calatoria ta implica deplasarea in destinatii calduroase unde iti vei petrece majoritatea timpului la piscina sau bucurandu-te de apa marii, este recomandat sa optezi pentru lentile de contact zilnice, care sunt folosite o singura purtare. Dupa utilizare, lentilele de contact zilnice sunt inlocuite mereu cu o pereche noua, eliminand astfel din posibilele riscuri. Atunci cand inoti exista riscul sa pierzi lentilele, iar clorul si micoorganismele din apa se pot depune pe lentila, crescand riscul aparitiei de infectii si iritatii oculare. De aceea este indicata folosirea de catre pacticantii de sporturi de apa a ochelarilor de inot si a lentilelor cu regim de inlocuire zilnic.

Sfaturi practice:

  • Desi poate nu ti se pare atat de important, nu uita sa iei alaturi de lentilele de contact, solutie si suportul de depozitare, o oglinda de care sa te folosesti atunci cand aplici si indepartezi lentilele de contact.
  • Daca exista limite pentru bagaje, ar fi bine sa iti achizitionezi recipiente mici de solutie de intretinere, pentru a nu fi tentat sa rastorni solutia din recipientul initial in altul ce ti se pare mai convenabil ca dimensiuni, ceea ce nu e deloc recomandat.
  • Atunci cand vacanta implica si o calatorie de durata cu avionul, ia in considerare faptul ca la altitudini mai mari, cantitatea de oxigen scade, ceea ce poate afecta in mod negativ confortul pe perioada de utilizare a lentilelor de contact, fiind indicat sa ai in bagajul de mana lacrimi artificiale care sa amelioreze senzatie de ochi uscat.
  • Indiferent de locatie nu neglija ritualul de ingrijire al lentilelor: asigura-te ca esti curat pe maini atunci cand le aplici sau le indepartetezi, dezinfecteaza-le cat mai bine si depoziteaza-le corespunzator. In cazul lentilelor de contact zilnice nu purta lentilele mai mult decat perioada recomandata de producator.

Recomandarea noastra: Conga.ro este cea mai buna alternativa pentru achizitionarea lentilelor de contact. Vei gasi in permanenta cea mai larga gama de lentile de contact, a caror calitate si originalitate este garantata de OPTIblu.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare