Frumusete & Ingrijire

#sanatate #sport #exercitii fizice # beneficii sport

De ce este greu sa faci sport? 5 pasi care sa te motiveze

Stii ca trebuie sa faci mai multa miscare, insa nu esti niciodata suficient de motivat. Miscare este insa esentiala pentru organismul uman. Te protejeaza de numeroase afectiuni si te ajuta sa ramai in forma pana la o varsta inaintata.

Adevarul este ca poti sa faci mai multa miscare. Insa sa stii acest lucru nu este suficient de motivant. Schimbarea este grea, insa beneficiile sunt multiple. Iata mai jos cativa pasi care te vor motiva sa faci mai multa miscare.

Gaseste motivatia persoanala pentru a face mai multa miscare

Motivul pentru care sa faci mai multa miscare trebuie sa fie unul foarte puternic. Acest motiv poate fi unul extern sau parerea celorlalti despre modul in care arati. De asemenea, un motiv serios poate fi apropierea unui eveniment important in viata ta, o casatorie sau o calatorie intr-un loc exotic.

Beneficiile vor fi insa nenumarate. Iti vei tonifia intreg corpul, vei da jos mai repede kilogramele in plus, iti vei intari masa osoasa si musculara. In acelasi timp vei reduce si riscul de afectiuni cardiace, diabet si cancer.

Aceste lucruri pot fi o motivatie majora, insa nu pe termen lung. Pentru a-ti mentine motivatia vie trebuie sa gasesti resurse interne, care sa te ajute sa mergi mai departe.

Stabileste teluri realiste

Pentru inceput, inearca sa faci zilnic 30 de minute de miscare usoara. Mergi pe jos in pas alerg, mergi pe bicicleta sau urca scarile blocului. Pe masura ce te obisnuiti cu miscarea, poti introduce si antrenamente mai dificile si te poti inscrie la o sala de aerobic sau fitness.

Este foarte usor sa iti pierzi motivatia atunci cand nu poti realiza toate exercitiile. Astfel, este foarte important sa incepi cu ceva usor si sa intensifici pe parcurs.

Nu te mai gandi la sport ca la ceva neplacut

Daca vrei sa iti pastrezi motivatia, incearca sa nu te mai gandesti la sport si sala de aerobic ca un lucru negativ. Antrenamentele la sala pot fi foarte distractive. Poti cunoaste persoane noi si in plus muzica antrenanta te va binedispune.

Organizeaza-te

Daca ai un program incarcat, incearca sa te organizezi mai bine, astfel incat sa incluzi si o ora de mers la sala. In acest fel vei fi si mai eficient la serviciu, vei incerca sa iti termini treaba mai repede si vei ajunge si la sala.

Atunci cand ai un program bine organizat este mult mai usor sa il urmezi, decat in situatia in care nu ziua ta este haotica.

Nu te dezarma

Daca ai inceput bine, ai mers regulat la orele de sport, nu trebuie sa renunti atunci cand obosesti sau te plictisesti. Trebuie sa fii pregatit din timp pentru eventualele probleme si nu te demoraliza. Chiar daca rezultatele intarzie sa apara, organismul tau a perceput schimbarea si este mult mai tonifiat.

Cand apar astfel de momente, incearca sa faci anumite schimbari in programul tau. Daca te exemplu mergeai la sala in zilele de luni si miercuri, schimba cu marti si joi. De asemenea, variaza si programele. Salile de aerobic propun mai multe programe de antrenament, de la tonifiere, pana la pilates sau programe speciale pentru fese si abdomen.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare