Frumusete & Ingrijire

#raceala #sanatate #temperaturi ridicate

Cum te poti racori pe canicula fara sa racesti

In perioadele caniculare suntem usor tentati de bauturile si alimentele foarte reci sau baile in apa rece. Aceste lucruri pot avea un impact negativ asupra sanatatii, iar organismul, dupa ce se racoreste, sa nu raspunda bine la aceste "tratamente".

Chiar daca este cald, nu esti ferit de gripa sau raceala, care pot avea simptome mult mai severe acum decat in timpul iernii.

Iata cum te poti racori:

Tine la rece o sticla cu apa rece. In zilele caniculare, tine la frigider o sticla mica de apa, cu pulverizator. Atunci cand iti este cald, stropeste usor fata si gatul cu apa rece. Te vei simti automat mai bine si te vei racori. Pentru extra prospetime, poti adauga in apa si cateva felii de castravete. De asemenea, poti inlocui apa cu ceai verde rece. Ajuta la racorirea organismului si este benefic si pentru tenul tau, datorita cantitatilor mari de antioxidanti pe care ii contine.

Pune cuburi de gheata in punctele de puls. Ia un cub de gheata si aseaza-l intr-un servetel textil. Tine apoi cubul de gheata in punctele de puls de la incheieturi sau gat, timp de 30 de secunde. Acest lucru va racori instant si va reduce temperatura corpului cu trei grade.

Aplica prosoape reci pe gat. Umezeste un prosop curat cu apa rece si aplica-l apoi pe gat si umeri. Tine-l asa cateva minute. Te vei racori imediat si te vei simti mai bine.

Inmoaie picioarele in apa rece. Este una dintre cele mai bune metode de a te racori in perioadele caniculare. Tine picioarele in apa cateva minute si te vei simti mai bine.

Poarta o bandana rece. O bandana rece aplicata pe frunte va fac miracole in zilele caniculare de vara. Te vei racori imediat, iti vei reimprospatat pielea si vi suporta mai usor temperaturile ridicate.

Indeparteaza sursele de caldura din casa. Becurile incandescente genereaza o cantitate mare de caldura, la fel si computerele si aparatele electronice si electrocasnice lasate sa mearga. Scoate din priza toate aceste aparate pe care nu le folosesti. De asemenea, evita sa folosesti si cuptorul. Prepara salate si supe reci, care nu necesita incalzire.

Hidrateaza-te. In zilele toride este indicat sa consumi mai multa apa decat crezi ca ai nevoie. Daca transpiri din abundenta, inlocuieste vitaminele si minerale pierdute prin consumul de fructe si legume proaspete. Aceste alimente te vor ajuta sa te racoresti si sa te simti mai bine. Este insa indicat sa eviti alcoolul si bauturile cu cofeina. Aceste bauturi sunt diuretice si favorizeaza deshidratarea.

Evita mesele copioase. In perioadele toride, incearca sa eviti consumul de alimente bogate in grasimi si proteine, care incalzesc corpul.

Evita umiditatea. In timpul zilei, evita sa faci dusuri fierbinti, sa speli haine sau vase cu apa foarte calda. Fa aceste activitati seara, atunci cand temperaturile mai coboara.

Evita consumul de alimente foarte reci. Chiar daca este tentant, in zilele caniculare incearca sa nu exagerezi cu alimentele foarte reci. Sucurile, berea, inghetata sau apa rece ca gheata trebuie consumate cu moderatie. De asemenea, evita si dusurile reci sau baile dese in piscine sau bazine de inot cu apa rece.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului