Frumusete & Ingrijire

#spalare par #protejare par #par #ingrijire par #sfaturi spalare par

Cum sa-ti ingrijesti parul acasa! 6 sfaturi utile, de la profesionisti

Un par sanatos este un par frumos si, in ciuda prejudecatilor, ritualul de ingrijire a parului nu este deloc complicat. Totul tine de obisnuinta. Pe parcurs, pasii de intreijire a parului iti vor intra in refelex, sustin expertii.

1. Parul se spala cu simt de raspundere

"Scalpul se maseaza usor cu o cantitate mica de sampon corespunzator nevoilor scalpului si al tipului de par. Parul se spala de doua ori (trei daca s-au folosit prea multe produse cosmetice precum spuma, fixativ, pudra etc., sau daca parul este foarte murdar. Clateste bine parul si aplica o masca pe lungime. Las-o sa actioneze timp de 3-5 minute, apoi clateste-te foarte bine! Atentie! Produsele destinate curatarii (sampon, masca, balsam) se clatesc foarte bine, cu alte cuvinte, pana cand parul "scartaie". Este un mit faptul ca balsamul sau masca lasate in par il fac mai matasos. Din contra, acest obicei duce la ingrasarea parului si ii da un aspect mat/tern dupa uscare.", Amalia Cosma - Hairstylist D'Hairapy Beauty.

2. Dupa spalare, parul nu trebuie tinut prea mult in prosop

Dupa spalare, parul nu trebuie tinut in prosop mai mult de 10 minute. In caz contrar, acesta capata o forma nedorita, il subtiaza si devine mai greu de aranjat. Inainte de uscare se aplica fluid/spuma/spray la radacina, iar pe lungime fluid/spray/ulei corespunzator nevoii firului de par. Produsele Leave-in ajuta la descurcarea, protectia si netezirea firului de par. Il fac usor de descurcat.

Atentie! Samponul/masca/balsamul care au ca si indicatie pe prospect "a se clati", nu se lasa in par.

3. Tehnica uscarii parului

Aerul trebuie sa vina de sus, mana cealalta trece printre suvitele de par asemenea unui pieptan, fara a trage de el, fara a-l pieptana sau usca pe perie daca nu exista dexteritate in acest sens. Se netezeste usor intre degete si se usuca complet.

4. Cum previi ruperea parului

Pentru a evita ruperea parului, in timpul somnului sau pentru optinerea unui look placut, cu volum, parul se prinde astfel: bucle mari in agrafe, coc lejer in crestet, suvite rasucite, cozi impletite. Gaseste varianta cea mai potrivita tipului tau de par, aplic-o de cateva ori pana o faci cu usurinta. Tehnica de prindere trebuie sa dureze intre 5-10 minute.

5. Pastrearea formei

Dupa desprindere pot fi folosite urmatoarele produse pentru pastrarea formei obtinute: pudra de volum, sampon uscat, fixativ cu fixare usoara, medie sau puternica, ulei.

6. Tips & trick

Spalarea parului cu apa la o temperatura mai scazuta, protejeaza culoarea, structura si inchide porii. Temperatura medie a feohn-ului protejeaza firul de par.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare