Frumusete & Ingrijire

# protectie soalara #hidratare #protectie plaja

Cum sa te protejezi la piscina

In zilele caniculare de vara, cautam locuri racoroase, iar piscinele sunt ideale pentru astfel de zile. Insa, chiar si la piscina trebuie sa urmam aceleasi reguli de protectie solara. Evita orele critice, consuma multe lichide, in special apa si stai departe de alcool.


Iata cum te poti proteja la piscina:


Foloseste lotiune cu factor ridicat de protectie solara. Atunci cand petreci mult timp in aer liber, in apropierea unei piscine sau ape, este foarte important sa folosesti lotiuni rezistente la apa cu factor de protectie. La fiecare aplicare trebuie sa folosesti cel putin 30 de grame de crema, pe care sa o aplici pe tot corpul, inclusiv picioare, nas, urechi si buze.

Crema trebuie aplicata cu 30 de minute inainte de a merge la piscina, pentru a avea suficient timp sa penetreze pielea. Cu cat crema are un factor de protectie mai mare cu atat va proteja mai bine de razele UVB si UVA. Crema trebuie reaplicata la fiecare doua ore.

Acopera-te. Chiar daca esti la piscina si poate fi mai racoare, este indicat ca la orele critice sa eviti sa stai in lumina directa a soarelui. Mergi intr-un loc racoros, care te protejeaza atat de arsuri, cat si de alte probleme mai severe cauzate de caldura excesiva.

Razele soarelui sunt mai puternice in itnervalul 10.00 - 16.00. In acest interval este indicat sa stai sub umbrela, sa porti palarii si ochelari de soare. De asemenea, incearca sa porti si haine cu maneci lungi si pantaloni din materiale naturale, usoare si racoroase. Evita hainele in culori inchise si materiale sintetice.

Bea multa apa. Pentru a fi hidratat, este foarte important ca in zilele in care mergi la plaja sa bei cel putin 2 litri de apa. Petreci foarte mult timp in soare, iar corpul se deshidrateaza rapid. Poti incerca si bauturi pentru sportivi, insa apa este solutia ideala de hidratare.

Nu consuma alcool. Alcoolul si inotul nu se potrivesc. Alcoolul in combinatie cu temperaturile ridicate afecteaza modul in care gandesti si incurajeaza comportamentul periculos. De asemenea, alcoolul accelereaza si procesul de deshidratare. Transpiratia in exces, voma sau diareea sunt simptome neplacute cauzate de consumul de alcool, deshidratare si caldura.

Ia cu tine o mica trusa de prim ajutor. Cand mergi la piscina, nu uita sa ai in geanta si o mica trusa de prim ajutor. Aceasta trusa trebuie sa contina un gel pe baza de aloe vera, creme antibiotice, analgezice, plasturi, creme pentru muscaturile de insecte si dezinfectant pentru maini.

Consuma alimente usoare. Pentru o zi intreaga petrecuta la piscina, ia cu tine si alimente racoritoare, pe care sa le depozitezi in recipiente speciale, care sa le mentina reci. Din pachetul cu mancare nu trebuie sa lipseasca fructele si legumele proaspete, lactatele si branzeturile degresate. De asemenea, poti lua si ceaiuri reci.

Cand temperaturile sunt foarte mari, evita sa lasi alimentele in lumina directa a soarelui. Daca mergi la piscina cu copiii, este si mai important ca acestia sa fie bine protejati si hidratati.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare