Frumusete & Ingrijire

#produse protectie solara #expunere la soare #protectie solara

Cum sa te protejezi de razele nocive cu ajutorul produselor naturiste

Esti adeptul unui stil de viata sanatos si alegi adesea produse naturiste, organice si bio? Crema de protectie solara nu trebuie sa-ti lipseasca din bagaj. Desi putini stiu, pe piata exista alternative sanatoase pentru celebrele creme cu factor de protectie.

 

Produsele de protectie solara cu ingrediente naturale sunt prietenoase cu pielea si asigura ingrijire optima a pielii si a parului in aceasta vara. Alaturi de acestea, se afla produsele naturiste care accelereaza bronzarea si cele destinate hidratarii pielii, care nu ar trebui sa lipseasca din ritualul niciunei persoane care se expune la soare in acest sezon.

Esentiala la plaja, protectia solara este de fapt necesara zi de zi pentru incetinirea procesului de fotoimbatranire.

Principalele recomandari de care ar trebui sa tinem cont in alegerea produselor de ingrijire solara cu ingrediente naturale si nu numai sunt fototipul pielii, timpul si perioada de expunere la soare. Fototipul pielii este determinat de sensibilitatea la razele solare si este clasificat in patru categorii, pornind de la piele foarte sensibila, care se arde intotdeauna cand este expusa la soare si care necesita cea mai inalta protectie solara.

Pe de alta parte, produsele pe care le folosim cand ne expunem la soare trebuie sa fie alese si in functie de numarul de zile petrecute la plaja, factorul de protectie scazand invers proportional. Dincolo de aceste aspecte, pielea copiilor necesita o ingrijire speciala, ei avand nevoie de protectie inca din primul minut de expunere la soare.

Printre cele mai apreciate produse de ingrijire a pielii in timpul expunerii la soare se numara si branduri romanesti, precum Ceta Sibiu, Techir sau Cosmetic Plant.

Ceta Sbiu a creat o gama completa de creme de plaja rezistente la apa, cu ulei de galbenele, vitamina E, fosofolipide esentiale si unt de shea, care actioneaza in profunzime si se absorb rapid. Acestea lucreaza impreuna pentru a proteja pielea impotriva arsurilor, a preveni imbatranirea acesteia si pentru a asigura un bronz de durata si o piele catifelata.

Techir este unul dintre cele mai tinere branduri de cosmetice naturale din Romania. Printre produsule cele mai apreciate se numara uleiul bronzant pentru plaja si sapunul calmant de dupa plaja. In cazul uleiului, betacarotenul accelereaza bronzarea, in timp ce mixul de uleiuri nutritive din seminte de struguri, susan, macadamia, avocado hidrateaza si hranesc pielea. Uleiul de galbenele, squalanul vegetal si vitamina E au efect regenerant si ajuta piele sa se protejeze impotriva razelor solare. Sapunul calmant si reparator contine namol sapropelic din lacul Techirghiol, ceai concentrat de galbenele, ulei de macadamia, care ofera capacitatea de ajuta pielea sa se refaca in mod natural, nefiind agresata cu ingrediente chimice si de sinteza.

Cosmetic Plant a creat, printre altele, o crema speciala pentru protectia fetei, cu o combinatie de filtre organice si minerale. Extractele de ceai verde, vitamine E, pantenolul si uleiul de masline previn imbatranirea pielii si confera produsului insusiri emoliente, regenerante si hidratante.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului