Frumusete & Ingrijire

#concediu #piele #medicament #soare #bronz

Cum sa te pregatesti pentru un concediu la mare

Pe langa costumul de baie, crema cu protectie SPF si palaria de soare, trebuie sa ai in vedere cateva lucruri importante inainte de a pleca spre mare.  Pielea trebuie sa fie pregatita dinainte pentru un bronz frumos si sanatos, iar cutia cu medicamente trebuie sa fie si ea bine pusa la punct.


Iata cateva lucruri de care trebuie sa te ocupi inainte de a pleca spre mare:


Frumusetea si sanatatea pielii


Exfoliaza-ti pielea


Cu o zi inainte de a pleca la mare, intra sub dus si maseaza-ti intregul corp cu o lufa care sa indeparteze toate celulele moarte, astfel incat pielea sa fie pregatita pentu un bronz stralucitor si uniform. Eventual, daca urmeaza un concediu lung, pune lufa in bagaje, sau macar ia cu tine un gel de dus exfoliant.


Hidrateaza-te


Dupa exfoliere, ai nevoie neaparat de hidratare intensa. Soarele si apa sarata usuca destul de mult pielea, asa ca este bine sa o pregatesti din timp. Daca vrei o hidratare 100% naturala, achizitioneaza din magazin ulei de masline virgin sau extravirgin. Este recomandat sa iei uleiul cu tine la mare si sa il folosesti la finalul fiecarei zile, dupa dus. Daca nu iit place foarte mult mirosul uleiului, il poti combina cu o picatura din uleiul tau esential preferat (trandafir, portocale, scortisoara etc).


Pregateste-ti pielea pentru bronz


Daca ai o piele alba , ar fi bine sa te pregatesti din timp pentru a evita sa transformi cateva zile de relaxare intr-un cosmar. Este indicat sa incepi sa ii oferi pielii o oarecare tenta usor bronzata pentru a impiedica arsurile si pielea rosie.


In prima instanta, incearca sa consumi zilnic cel putin doi morcovi. Beta-carotenul, continut intr-o cantitate semnificativa de morcovi, ofera pielii o nuanta usor portocalie-maronie.  In plus, beta-carotenul elibereaza in organism substante care protejeaza impotriva radicalilor liberi.


Mai mult decat atat, pentru a grabi bronzarea pielii, utilizeaza esenta de morcov care se gaseste la plafar. Pentru a vedea ce fel de tenta da pielii tale, este indicat sa testezi esenta de morcovi pe o portiune mica de piele.


Daca esenta de morcovi nu functioneaza tocmai pe placul tau, poti incerca sa te bronzezi cu un produs autobronzant . Nu uita ca acesta nu te fereste de razele puternice ale soarelui, de arsuri ale pielii si de radiatii, asa ca utilizeaza inainte de fiecare expunere la soare crema cu SPF (de preferinta cu un factor de protectie cat mai ridicat).


Trusa de medicamente


Vara, la mare, sansele de a face o indigestie alimentara, de a suferi de greturi sau varsaturi sunt destul de ridicate. Asigura-te ca ai in trusa de siguranta toate medicamentele necesare pentru o vacanta linistita.


Medicamente pentru greata si varsaturi: Metoclopramid, Scobutil, Emetiral, Cerucal, Motilium, Glucoza.


Medicamente pentru indigestie:
Digest-duo, Emetin, Gastroprotect, Colebil, , Fiobilin, Furazolidon, Loperamid, Mezym, Triferment, ColonHelp, Ox Bill, Sanyzme sirop, Bil Plus.

Sfat:


Nu uita acasa palaria, sapca sau bandana care sa iti protejeze capul de radiatiile puternice ale soarelui. La fel de importanti sunt si ochelarii cu filtru UV ridicat.
 

Sursa foto : prevention.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare