Frumusete & Ingrijire

#interventie chirurgicala #liposuctie #operatie de liposuctie

Cum sa te pregatesti pentru o operatie de liposuctie

Liposuctia a devenit o metoda tot mai populara de a scapa rapid de grasimea pe pe abdomen, fund, coapse si chiar brate. Cu ajutorul unei astfel de interventii chirurgicale nu mai este necesar sa tii un regim alimentar strict si sa petreci ore infinite in sala de fitness.

Oricum, cea mai mare parte din grasimile acumulate de-a lungul timpului se incapataneaza sa ramana in corpul tau, chiar si in ciuda celor mai restrictive regimuri de slabit. Astfel, liposuctia reprezinta cea mai usoara si rapida solutie de a reveni la silueta initiala.

Daca te-ai decis asupra unei astfel de operatii, ar fi bine sa ai in vedere urmatoarele variante de pregatire pentru interventia chirurgicala.

In primul rand, nu trebuie sa iti imaginezi ca imediat dupa operatie vei arata impecabil. Este foarte posibil ca dupa operatie sa ai vanatai, iar pielea sa fie usor lasata. Acesta este cel mai important lucru - altfel risti ca asteptarile mari sa iti provoace o dezamagire imensa, chiar depresie.

Se recomanda ca inainte de operatia de liposuctie sa tii un regim alimentar si in niciun caz sa nu mananci cat poti de mult in ideea ca oricum vei slabi.

Un alt lucru deosebit de important este sa il anunti pe medicul care urmeaza sa faca operatia daca iei anumite tratamente medicamentoase. Este foarte posibil ca anumite pastile sa interfereze cu anestezia sau sa provoace complicatii in timpul interventiei chirurgicale sau imediat dupa. Inainte de operatie nu lua niciun medicament fara aprobarea medicului, nici macar aspirina.

Nu ii ascunde nimic medicului tau, chiar daca ai impresia ca este un lucru jenant, care ar trebui sa il pastrezi doar pentru tine. Cel mai bine este sa mergi pregatita la discutia cu medicul si sa incerci sa ii raspunzi acestuia cat mai sincer.

Intrebarile pe care ti le adreseaza sunt strict legate de operatie si nu de interesul sau personal.

Daca esti fumator, incearca sa renunti la acest viciu pentru o perioada de cel putin doua saptamani inainte operatiei, Fumatul incetineste procesul de vindecare. De asemenea, evita sa consumi alcool cu cateva zile inainte de operatie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului