Frumusete & Ingrijire

#cearcane #remedii cearcane #ingrijire ten #ingrijire piele

Cum sa scapi de cearcane

Atunci cand te uiti in oglinda, cearcanele sunt primele lucruri care ies in evidenta? Daca da, nu esti singura. Peste 50% dintre femei se confrunta cu existenta cearcanelor, in special in primele ore ale diminetii.

Cearcanele reprezinta unele dintre cele mai comune probleme estetice cu care se confrunta atat femeile, cat si barbatii. Cearcanele sunt exacerbate in special de lipsa somnului si se trateaza cel mai bine cu ajutorul cremelor si al lotiunilor speciale, care contin vitamine si minerale esentiale pentru piele.


Cauze comune ale cearcanelor


Principala cauza a cearcanelor este cantitatea mare de pigmenti din zona ochilor. Aceasta zona este foarte sensibila, iar pielea foarte subtire, ceea ce favorizeaza aparitia cearcanelor si accentueaza pigmentarea.

Vasele de sange de sub ochi au un aspect albastru, iar inaintarea in varsta accentueaza acest lucru. Pielea se lasa, are un aspect flasc si uscat, iar cearcanele apar mult mai usor. De asemenea, expunerea in exces la soare agraveaza aceasta problema si favorizeaza aparitia ridurilor.

Atunci cand stai la soare, este indicat sa folosesti o crema cu factor de protectie ridicat. De asemenea, nu uita sa porti ochelari de soare si palarie. Crema de protectie trebuie aplicata chiar si in sezonul rece, in zilele cu soare puternic.

Cunoscute si sub numele de "ochi panda", cearcanele pot fi agravate si de alti factori, precum alimentatia haotica si dezechilibrata, consumul in exces de alcool si tutun. In plus, si anumite afectiuni medicale favorizeaza aparitia cearcanelor.

Reactiile alergice fac ca pielea din jurul ochilor sa se inchida la culoare, iar congestia nazala duce la inflamarea vaselor de sange care merg de la nas la ochi, ceea ce favorizeaza aparitia cearcanelor.

Femeile insarcinate se pot confrunta de asemenea cu cearcane, cauzate de schimbarile hormonale si dilatarea in exces a vaselor de sange, care sunt mult mai vizibile la nivelul pielii.


Ce putem face?


Din fericire, exista o serie de optiuni pentru tratarea cearcanelor. In primul rand, persoana care se confrunta cu aceasta problema trebuie sa descopere si sa trateze intai cauza cearcanelor. Daca cearcanele sunt cauzate de cantitatea mare de pigmenti, sunt recomandate cremele usoare de depigmentare pe baza de retinol.

De asemenea, zona ochilor poate fi supusa si unui tratament usor de dermabraziune, prin care sa se indeparteze celulele moarte. Cremele care contin ingrediente precum niacinamide, derivati solubili in apa din complexul de vitamine B, reduc cearcanele si imbunatatesc aspectul pielii din zona ochilor.

Cearcanele mai pot fi tratate si cu anumite geluri care contin extracte de plante si cofeina, care ajuta la reducerea continutului de apa din piele.

Castravetii reci si feliati sunt de asemenea de mare ajutor la indepartarea cearcanelor. Aceste legume contin peste 95% apa, care ajuta la reducerea cearcanelor si la hidratarea pielii din jurul ochilor. Pentru un efect de durata, aplica pe ochi cate o felie de castravete rece si las-o sa actioneze timp de 15 minute.

O alta solutie rapida pentru reducerea cearcanelor sunt pliculetele de ceai pe care le aplici pe ochi. Lasa-le sa actioneze timp de 10 minute, dupa care clateste fata cu apa calduta. Ceaiul contine tanini, care ajuta la reducerea inflamatiilor si care hranesc pielea.

De asemenea, si aloe verde este de mare ajutor in tratarea cearcanelor si imbunatatirea aspectului pielii din jurul ochilor.

Sursa foto: shlbc.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare