Frumusete & Ingrijire

#par #placa de intins parul #sampon #masca de par

Cum sa redai frumusetea unui par deteriorat

Parul care este vopsit periodic, care a petrecut o vara intreaga sub razele puternice ale soarelui si care este aranjat cu feohnul sau placa cel putin o data pe saptamana, este in mod sigur deteriorat. Pentru a-i reda vitalitatea si frumusetea, trebuie sa urmezi cateva sfaturi foarte simple si la indemana oricui.


Tunde-ti varfurile


Daca vrei sa recapete forma placuta pe care o avea in urma cu ceva timp, ar fi bine sa ii tunzi macar doi centimetri din varfuri. Imediat dupa ce il vei tunde, vei observa ca parul se aseaza mai frumos, are o forma placuta si se regenereaza mai rapid.


Stai departe de placa de par


In cazul in care folosesti periodic placa de intins parul , ar fi bine sa renunti la ea cel putin o luna, timp in care sa apelezi la tratamente intensive. Nu uita ca placa de par, cu cat este folosita mai des si la temperaturi mai ridicate, cu atat iti subtiaza si deterioreaza mai tare firele de par.


Si uscatorul este usor nociv pentru sanatatea parului , insa utilizarea lui nu este la fel de grava comparativ cu placa de intins parul. Asadar, daca vrei totusi sa dai o forma parului, poti folosi in continuare uscatorul de par. Recomandat ar fi insa sa nu folosesti cea mai ridicata temperatura.


Foloseste o masca intensiva


Amesteca 5 linguri de ulei de masline cu un galbenus de ou si cateva picaturi de vitamina E. Umezeste parul, lasa sa se scurga excesul de apa si aplica amestecul pe toata lungimea parului. Maseaza insistent scalpul, iar la final prinde parul intr-un coc, infasoara-ti parul intr-o punga de plastic si apoi cu un prosop. Lasa masca sa actioneze aproximativ o ora, apoi samponeaza parul de doua ori (pentru a indeparta grasimea lasata de uleiul de masline), dupa care clateste-l cu apa din abundenta.


Aceasta masca se aplica o data pe saptamana, timp de o luna. Dupa aceasta perioada, tratamentul poate fi facut in continuare, insa la cel putin doua saptamani.


Daca vrei sa iti simti parul scartaind de curatenie, il poti clati la final cu o cana cu apa in care ai turnat zeama de la o lamaie. Aceasta solutie va lasa in urma un miros foarte placut si va degresa in totalitate parul si scalpul. Lasa sa actioneze 3 minute, dupa care clateste din nou cu foarte multa apa.


Dupa acest tratament nu mai este nevoie sa aplici balsam de par.


Foloseste sampon de regenerare


Daca nu folosesti un sampon de regenerare inca, ar fi bine sa incepi sa o faci. Daca nu esti inca hotarata pe care sa il alegi si nu stii care s-ar potrivi mai bine parului tau, incearca sa folosesti mai intai diverse mostre care sa te ajute sa te hotarasti.


Foloseste un balsam din aceeasi gama si aplica-l conform instructiunilor.


Vopseste-te cu produse cat mai naturale


Pe piata se gasesc de ceva vreme produse de vopsit parul pe baza de plante sau fara amoniac (substanta cunoscuta ca deterioreaza mai usor parul).  In functie de culoarea pe care ti-o doresti si de asteptarile tale, cere mai multe detalii la salonul de infrumusetare sau la raionul de cosmetice.


Sfaturi utile

 

  • Incearca sa folosesti un pieptene in defavoarea unei perii de par. In general, periile agreseaza mai tare si rup firele de par mai usor decat pieptenul.
  • Evita sa iti faci parul permanent pentru ca parul se va deteriora mult mai tare.
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare