Frumusete & Ingrijire

#acnee #prevenire #cicatrici #prevenire acnee

Cum sa previi cicatricile lasate de acnee

Cicatricile lasate de acnee sunt destul de neplacute si iti pot schimba total aspectul chipului, insa daca ai foarte mare grija si previi aparitia acestora, pielea ta va ramane impecabila.



In primul rand, incearca sa previi acneea


Dieta este un factor foarte important in prevenirea acneei. Consuma ceai verde care contine substante anti-inflamatoare si antioxidanti benefici pielii. De asemenea, fructele si legumele proaspete sunt recomandate in prevenirea acneei: ele contin foarte multe vitamine si minerale, iar hidratarea pe care o ofera, iti mentin tenul curat.

Totodata, incearca sa consumi cantitati mari de apa (chiar daca uneori simti ca nu mai poti sa bei si te fortezi), sucuri naturale si ceaiuri de galbenele sau musetel.

Fereste-te de alimentele grase, de ciocolata si zahar, adica acele produse care nu fac decat sa stimuleze aparitia acneei si a cosurilor in general.

Incearca sa mentii un un regim alimentar cat mai sanatos si cat mai benefic pentru pielea ta.


Trateaza acneea


Daca totusi te confrunti cu aceasta problema, cea mai simpla solutie este sa apelezi la ajutorul unui medic dermatolog. Acesta, in urma unui set de analize iti va da un tratament personalizat, cu ajutorul caruia, cel mai probabil, vei scapa definitiv de acnee.

Tratamentul poate consta intr-un tratament medicamentos cu antibiotice (pentru ca acneea poate fi rezultatul unei infectii din organism) sau a unui tratament facial cu o substanta farmaceutica.


Tratamente naturiste de tratare a acneei:


Masca cu albus de ou - albusul contine colagen natural care reface structura pielii si o curata de cosuri in numai cateva zile. Aplica zilnic (de preferat chiar de doua ori pe zi) un albus proaspat, lasa masca sa actioneze, dupa care clateste cu apa calduta din belsug. In numai 5 zile, vei observa rezultate incredibile.

Masca cu argila - argila curata si purifica tenul. Amesteca o lingura de argila cu o lingura de zema de portocale si aplica masca pe tenul proaspat spalat si demachiat.

Tonifiant cu zeama de lamaie - zeama de lamaie este un astringent natural, care dezinfecteaza orice suprafata. In plus, zeama de lamaie, indeparteaza excesul de sebum spefific tenului acneic si il lasa perfect curat.

Ceai de gabenele - fierbe o cana de apa in care adaugi o lingura de flori uscate de galbenele si spala-te zilinc pe fata cu acest ceai. Galbenelele au proprietati cicatrizante, asa ca vor reduce considerabil prezenta acneei pe pielea ta.


Cum sa reduci cicatricile lasate de acnee


In primul rand, este absolut estential sa nu rupi cosurile si nici sa le storci. Cea mai buna varianta este sa cureti pielea foarte bine in fiecare zi, sa aplici mastile mai sus amintite, iar cand un cos este prea deranjant (fizic si vizual), acopera-l cu un produs corector sau cu putina pasta de dinti.

Ultima varianta este de preferat atunci cand stai in casa, si nu atunci cand iesi afara. Cel mai probabil, daca folosesti acest truc seara, a doua zi de dimineata problema va fi in totalitate rezolvata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului