Frumusete & Ingrijire

#acnee #cosuri #machiaj

Cum sa previi acneea

Acneea este o eruptie la nivelul pielii, formata din cosuri in diverse stadii de evolutie.  Mai precis, acneea  reprezinta infectarea porilor in momentul in care pielea nu mai are posibilitatea de a respira din cauza excesului de sebum sau puterea necesara de a se apara imporiva bacteriilor existente in permanenta la nivelul acesteia. In mod normal, acneea poate fi prevenita printr-o igiena riguroasa a pielii.


Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa previi acneea:


Mentine-ti tenul curat


Pentru a ajuta tenul sa mentina cat mai puternica acea  machiaj . Dimineata este recomandat sa iti speli fata pentru ca aceasta transpira pe timpul noptii, iar seara fiindca tenul este imbacsit din cauza prafului, poluarii sau a produselor de machiaj.


Dupa ce iti speli tenul, evita sa mai aplici vreo crema pentru a lasa pielea sa respire in voie.


Exfoliaza pielea


O data pe saptamana, exfoliaza-ti tenul pentru a permite porilor sa respire si astfel sa ai o piele sanatoasa . Exfolierea o poti face cu o crema speciala sau chiar cu un buretel destinat acestui lucru.


Dupa acest mic tratament cosmetic , clateste bine tenul cu apa calda si aplica o crema usor hidratanta.


Atentie la machiaj


Chiar daca nu ai un ten sensibil , incearca sa utilizezi pentru machiaj produse dermatocosmetice, care sa nu incarce tenul. Totodata, este recomandat sa eviti sa aplici pe fata un strat considerabil de machiaj. Recomandat este sa te feresti de fondul de ten care sufoca tenul, dar si de cosmeticele tip crema (in special fardul de obraz care actioneaza la fel ca un fond de ten).


Nu iti atinge fata


Mai bine de un sfert din femeile din intreaga lume au obiceiul de a-si pune mainile pe fata, fara macar sa isi dea seama. Trebuie sa fii constienta de faptul ca indiferent ca esti la birou, in masina sau la cumparaturi, mainile tale sunt pline de bacterii care, in contact cu pielea ta, poti provoca aparitia acneei. Asadar, daca ai senzatia de mancarime, foloseste un servetel curat.


Nu stoarce cosurile


Desi esti extrem de tentat/a sa iti storci cosurile din cauza aspectului inestetic, este recomandat sa nu o faci. Mai degraba acopera-le cu un baton corector care va reduce considerabil din aspectul neplacut si care le va usca in numai cateva ore. Stoarcerea lor poate provoca infectii la nivelul pielii.


Sursa foto : msn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare