Frumusete & Ingrijire

# miros placut #ingrijire #miros

Cum sa mirosi placut pe tot parcursul zilei

Dintre toate simturile, mirosul este considerat cel care are impactul cel mai semnificativ asupra functionarii creierului. Aceasta concluzie a oamenilor de stiinta se bazeaza pe felul in care mirosurile au o legatura directa cu sistemul limbic, inclusiv amigdala si hipocampul, adica regiunile din creier legate de emotii si memorie. Asadar, nu este de mirare ca un miros placut are efecte pozitive asupra increderii noastre de sine, dar si asupra interactiunilor sociale. Daca si pentru tine este un factor important pentru starea de bine, iata cateva aspecte pe care sa le ai in vedere, ca sa mirosi cat mai placut intreaga zi.

O igiena personala corespunzatoare

Primul si cel mai important aspect este legat de o igiena personala adecvata. La acest capitol intra spalarea frecventa a mainilor, dar si dusul zilnic, folosind un sapun parfumat sau un gel de dus cu o aroma placuta. Daca ai pielea sensibila, opteaza pentru versiunile fara parfum. O atentie speciala trebuie acordata zonelor care privilegiaza inmultirea bacteriilor ce produc mirosuri neplacute, cum ar fi subratul si zona intima.

Utilizarea deodorantului sau a antiperspirantului

Un alt aspect esential pentru a avea un miros placut pe tot parcursul zilei este utilizarea unui deodorant sau a unui antiperspirant eficient. Opteaza pentru un produs fara parfum, hipoalergenic, dar care ofera protectie pe termen lung impotriva transpiratiei si mirosurilor neplacute. Foloseste-l dimineata, dupa dus, si, daca este necesar, reaplica-l in timpul zilei.

Alegerea parfumului potrivit

Un parfum bine ales poate fi un element cheie in mentinerea unui miros placut pe tot parcursul zilei. Opteaza pentru un parfum care se potriveste personalitatii tale, dar tinand cont si de anotimp. De exemplu, iarna sunt potrivite parfumurile aromatice, calde, in timp ce vara sunt preferabile cele cu arome fresh. Aplica-l in punctele mai calde de pe corp, precum incheieturile mainilor, partea din spate a urechilor sau a gatului. Daca vrei ca aroma ta preferata sa persiste pe intreaga durata a zilei, poti alege un extract de parfum

Ingrijirea hainelor si a incaltamintei

Hainele curate pot contribui in mod semnificativ la un miros placut. Spala-le cu un detergent cu o aroma placuta si foloseste balsam de rufe, pentru a le pastra proaspete si parfumate. Atentie, totusi, la instructiunile de pe eticheta fiecarui articol vestimentar. Daca unele piese pot fi spalate mai frecvent si la temperaturi mai mari, altele sunt mai delicate si necesita spalare manuala. De asemenea, daca porti haine din fibre sintetice, alege un detergent special pentru astfel de materiale, care le scapa de orice fel de miros neplacut.

De asemenea, pentru a evita mirosurile neplacute ale picioarelor, alege intotdeauna incaltaminte fabricata din materiale de calitate, care permit circulatia aerului in jurul picioarelor. Pe de alta parte, atat pentru sanatatea picioarelor, precum si pentru intretinerea corespunzatoare a incaltamintei, evita sa porti aceeasi pereche de pantofi doua zile consecutiv. Dupa fiecare purtare, incaltamintea trebuie aerisita si, ca sa eviti aparitia bacteriilor ce creeaza mirosuri neplacute, poti folosi si un spray special antibacterian.

Dieta este importanta

Exista unele alimente care pot ajuta la imbunatatirea mirosului natural al corpului. Alimentele bogate in clorofila, cum ar fi castravetele, spanacul, ardeiul gras sau dovlecelul, pot ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute. De asemenea, alimentele bogate in zinc, cum ar fi nucile si carnea rosie slaba, pot ajuta in acest sens.

Pe de alta parte, anumite alimente, cum ar fi usturoiul, ceapa si unele condimente, pot cauza mirosuri neplacute. Daca iti doresti sa mirosi bine intreaga zi, incearca sa eviti aceste alimente, mai ales inainte de intalniri importante sau evenimente sociale.

De asemenea, si hidratarea adecvata poate contribui la prevenirea mirosurilor corporale neplacute. Consumul suficient de apa ajuta la eliminarea toxinelor din corp si mentine pielea hidratata, reducand mirosurile neplacute.

Asadar, cu putina atentie la detalii si tinand cont de aceste sfaturi simple, si tu poti mirosi bine pe tot parcursul zilei.

FOTO: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare