Frumusete & Ingrijire

#transpiratie #unghii incarnate #sanatate picioare

Cum sa iti pregatesti picioarele pentru vara

Infectii, unghii incarnate, calcaie uscate si crapate sunt doar cateva dintre cele mai comune probleme ale picioarelor in sezonul cald. Poarta incaltaminte comoda si usoara, care sa nu te stranga si care sa lase piciorul sa respire.

Nu uita sa iti speli picioarele zilnic, dimineata si seara si sa le dezinfectezi cu alcool medicinal si pudra de talc, in special daca transpira in exces.
 

Taie unghiile


Pentru a taia unghiile de la picioare, foloseste forfecute sau unghiere potrivite si taie unghia drept, nu prea scurt. Evita sa tai unghiile la colturi, deoarece acest obicei poate duce la unghii incarnate si infectii.
 

Mergi descult


De cate ori poti, mergi descult sau poarta sandale foarte subtiri, in special in zilele foarte calduroase. In acest fel, picioarele tale vor respira mai bine si vei preveni si mirosul neplacut. In plus, daca mergi pe nisip sau prin iarba, picioarele tale vor fi masate intr-un mod placut.
 

Renunta la papucii flip - flops


In sezonul cald, renunta la papucii flip flops. Nu ofera piciorului suport, iar atunci cand le porti timp indelungat, vei suferi de dureri severe, in special in zona calcaielor.
 

Schimba sosetele zilnic


Daca trebuie sa porti sosete si in sezonul cald, este indicat sa le schimbi zilnic. Alege sosete care contin mai mult de 70% bumbac sau alte fibre natural. In acest fel vei preveni mirosul neplacut al picioarelor. In plus, vor repira mult mai bine.
 

Indeparteaza pielea tare


Pielea tare si crapata din jurul calcaielor este un lucru comun in sezonul cald. Este cauzata de sandalele si papucii dezgoliti in spate, ceea ce expune calcaiul la diversi factori din mediu. Pentru a indeparta aceasta piele, foloseste o piata ponce sau o pila pentru picioare si maseaza bine. Aplica apoi o crema puternic hidratanta, pentru a inmuia pielea.
 

Ai grija la basici


In sezonul cald, basicile apar din ce in ce mai des. Sunt cauzate de frecare, in special atunci cand folosesti papuci flip - flop. Pentru a preveni basicile, picioarele tale trebuie sa fie bine uscate si curate. Poarta sandale potrivite, care nu te strang. De asemenea, aeriseste picioarele cat mai mult, pentru a preveni transpiratia lor.

Ai grija insa sa nu le acoperi cu plasturi. Lasa-le sa se vindece de la sine.
 

Variaza incaltamintea


In sezonul cald, si nu numai, este indicat sa ai mai multe perechi de incaltaminte pe care sa le alternezi. In acest fel vei preveni aparitia bataturilor, basicilor si a calcaielor crapate.
 

Ai grija la infectii


Cand mergi la piscina sau in alte locuri publice, ai grija ca picioarele tale sa nu atinga gresia sau alte obiecte. Aceste locuri sunt ideale pentru contactarea infectiilor. De asemenea, cand mergi la strand evita sa mergi descult. Protejeaza picioarele si poarta papuci speciali.
 

Redu transpiratia


Daca picioarele tale transpira excesiv in sezonul cald, este foarte important sa le speli in fiecare dimineata si seara cu apa calda si sapun. Poti folosi si solutii speciale antibacteriene, care ajuta la indepartarea mirosului neplacuta. Sterge apoi cu alcool medicinal, usuca bine si acopera cu pudra de talc.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare