Frumusete & Ingrijire

#piele #frumusete #somn #odihna #trucuri cosmetice

Cum sa arati bine dupa o noapte nedormita

Sarbatorile de iarna sunt o perioada destul de extenuanta, iar partea cea mai dificila este atunci cand trebuie sa arati impecabil dupa o noapte nedormita. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa arati foarte proaspata si odihnita chiar si dupa o noapte in care nu te-ai odihnit deloc.


Demachiaza-te


Primul pas pe care trebuie sa il faci imediat dupa dus, este demachierea cu un produs hidratant, care sa indeparteze resturile de machiaj, dar si particulele moarte de la suprafata pielii si rezidurile adunate pe parcursul noptii. Praful si transpiratia se depun pe pielea ta, fara ca tu sa observi acest lucru, iar in combinatie duc la aparitia cosurilor si la imbatranire prematura .


Spala-te cu apa rece


Dupa demachiere, clateste-ti fata cu putina apa rece, pentru ca pielea sa prinda o nuanta rozalie, proaspata si pentru ca tu sa ai mai multa energie. Dupa ce te speli, tamponeaza fata cu un prosop de hartie. La final, sterge-ti tenul cu o discheta demachanta imbibata in lotiune tonica .


Aplica o crema hidratanta


Dupa aplicarea tonicului, maseaza-ti bine pielea, cu miscari circulare, cu o crema hidratanta si eventual energizanta. Masajul este foarte important pentru ca stimuleaza circulatia sanguina si reimprospateaza astfel pielea.  In numai cateva clipe, pielea ta va avea un aspect mai placut.


Scapa de pungile de sub ochi


Daca ai cearcane si pungi sub ochi, scapa rapid de ele cu ajutorul unor felii de castravete sau a unor pliculete de ceai verde (inmuiate in prealabil in apa fierbinte si mentinute la congelator timp de 5 – 10 minute). O alta varianta este sa bagi in congelator doua linguri de inox, timp de maxim doua minute, si sa le mentii 20 de secunde peste pleoape.


Opteaza pentru apa termala


Dupa crema hidratanta si inainte de a aplica machiajul, pulverizeaza pe ten putina apa termala, iar daca nu ai, o poti inlocui pe aceasta cu apa minerala . Adauga putina apa minerala intr-un recipient cu pulverizator si aplica doua puf-uri pe pielea curata. Dupa doua minute, indeparteaza excesul de apa cu o discheta de bumbac, asteapta 5 minute si incepe aplicarea machiajului.


Foloseste fond de ten


Opteaza pentru un fond de ten iluminator, care sa aduca un plus de prospetime tenului tau. Amesteca-l cu o parte crema hidratanta pentru a evita aspectul de masca si intinde-l pe toata fata si pe gat, inspre decolteu pentru a preveni schimbarile bruste si inestetice de culoare.


Da-te cu blush


Un fard de obraz roz sau piersica intr-o cantitate mica (cat sa ai un aspect foarte natural) iti va schimba foarte mult aspectul. Daca nu ai fard de obraz in culori deschise, intinde putin ruj roz pe varful degetelor si apoi aplica-l pe pometi.


Consuma multe lichide


Bea multa apa plata sau ceaiuri neindulcite. Hidratarea suficienta se vede si pe pielea ta, asa ca profita cat poti de acest truc. Sucurile proaspete de fructe sunt la fel de bune, iar in plus acestea iti vor da energie.


Mananca fructe proaspete


Evita sa mananci alimente grase sau grele si indreapta-te catre salata si fructe proaspete. Mananca multe citrice, banane, mere, struguri sau ananas in cantitati mari, iar rezultatele se vor vedea atat in starea de spirit cat si in aspectul pielii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare