Frumusete & Ingrijire

# tratament botox #ten perfect #ingrijire ten #botox

Cum sa ai un ten perfect? Opteaza pentru tratamentul cu Botox!

Cheia frumusetii absolute sta in ingrijire si vine o vreme cand ingrijirea de baza a tenului trebuie completata si sustinuta prin proceduri estetice precum tratamentul cu Botox sau injectarile cu acid hialuronic.

In timp ce acidul hialuronic, in general, umple ridurile profunde, care nu mai pot fi atenuate prin alte proceduri cosmetice, tratamentul cu Botox poate fi injectat inca de la 30 de ani sau chiar mai devreme, pentru a mentine aspectul tanar al tenului.

Pentru a intelege mai bine cum si cat de repede actioneaza toxina botulinica asupra ridurilor si de ce este indicat sa o folosesti, doctor Costel Dobre, specialist in chirurgie plastica si estetica, explica ce inseamna si ce rezultate are tratamentul cu Botox.

Ce este si cum actioneaza toxina botulinica

Botoxul este o proteina purificata care, injectata in anumite zone ale fetei, stopeaza transmisia impulsului nervos catre musculatura fetei. Astfel, aceasta nu se mai contracta, evitand aparitia ridurilor. Mecanismul este simplu, foarte eficient si cu riscuri aproape nule. De aceea, injectarea cu Botox este cel mai popular tratament de estetica la nivel mondial. Acesta este folosit cel mai des pentru eliminarea ridurilor de pe frunte si a celor din coltul ochiului sau asa-numita „laba gastei“ dar si in hiperhidroza (transpiratia excesiva).

Insa zonele pe care Botoxul poate actiona pentru a obtine un efect intinerit al tenului sunt mult mai multe, iar domnul doctor Costel Dobre poate face planuri de tratament individual, in functie de nevoile fiecarui pacient.

Revenind la modul de actiune al toxinei botulinice, acest tratament actioneaza pentru a preveni, de fapt, formarea de riduri si linii fine, in comparatie cu acidul hialuronic ce umple ridurile deja formate. Botoxul actioneaza pe ridurile dinamice, sau de expresie, precum cele formate in colturile gurii atunci cand razi, cele de pe frunte formate la mirare sau cele dintre sprancene, formate atunci cand te incrunti.

Pe de alta parte, filler-ele actioneaza pe ridurile statice, care apar in urma actiunii gravitatiei, a expunerii prelungite la soare sau care au legatura cu factorii genetici. Avand in vedere faptul ca Botoxul si filler-ele actioneaza pe diferite tipuri de riduri, aceste doua variante de tratament pot fi folosite impreuna pentru rezultate spectaculoase in rejuvenarea faciala.

De ce sa alegi tratamentul cu Botox

Un rezultat evident al injectiilor cu Botox este aspectul intinerit pe care il vei vedea in maximum doua saptamani de la tratament. Practic, Botoxul iti imbunatateste trasaturile naturale si iti reda aspectul intinerit, proaspat al pielii.

In primul rand, doctor Costel Dobre recomanda sa apelezi la tratamentul cu Botox pentru ca este o procedura usoara, minim invaziva, fara durere, iar rezultatele sunt vizibile rapid, in 5-7 zile, repetarea procedurii fiind necesara abia dupa 3 sau chiar 4 luni de la interventia initiala.

In al treilea rand, acesta este un tratament care iti optimizeaza estetica faciala, fara a-ti modifica trasaturile, asa cum se intampla in cazul anumitor operatii estetice, de exemplu.

Tratamentul este rapid, nedureros si nu necesita perioada de recuperare, ceea ce inseamna ca iti poti continua viata normal, fara restrictii, imediat dupa interventie.

Pe langa corectarea ridurilor fetei, tratamentul cu Botox poate fi folosit si pentru reducerea benzilor platismale, acele benzi verticale de la nivelul gatului, care apar cand pielea imbatraneste. De asemenea, medicii esteticieni folosesc injectarile cu Botox pentru a corecta aspectul de „gummy smile“ (zambetul gingival) si a reda simetria faciala, prin relaxarea buzei superioare.

Inainte de a opta pentru tratamentul cu Botox, vei avea o consultatie initiala cu domnul doctor Costel Dobre, specialist in chirurgie plastica si estetica, in cadrul careia veti elabora impreuna un plan de tratament dupa analizarea anatomiei faciale. Tratamentul dureaza doar cateva minute pentru o zona injectata si se realizeaza cu ace fine, atraumatice.

 FOTO: ranjakmedia.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare