Frumusete & Ingrijire

# par sanatos #par subtire #par frumos #ingrijirea parului

Cum sa ai un par sanatos si frumos

Parul este un organism viu care are nevoie de ingrijire permanenta. Foloseste produse delicate, evita uscatoarele de par si vopseluri puternice si adopta o dieta echilibrata, cu multe vitamine, proteine si minerale esentiale pentru organism.
 

Trateaza parul subtire cu silicon


Parul subtire, fara viata este una dintre cele mai frecvente probleme ale parului. Cand se confrunta cu aceasta problema, femeile apeleaza la balsamuri si masti, insa aceste produse lasa parul foarte moale.

Cel mai indicat este sa folosesti produse pe baza de silicon. Aceste produse ofera volum si hranesc firul de par. De asemenea, elimina si aspectul gras al parului.
 

Consuma peste si nuci pentru un par sanatos


Alimentele nutritive care sunt benefice pentru organismul uman sunt utile si pentru par, care devine mai puternic si mai sanatos. Proteinele si acizii grasi omega 3 din peste si nuci stimuleaza scalpul.

Nutrientii din legumele cu frunze verzi, fasole sau morcovi sunt de asemenea benefici pentru par. Ai grija la dietele restrictive deoarece isi pun amprenta asupra parului tau. Deficienta de nutrienti precum zinc, biotina sau proteine pot duce la caderea parului .
 

Spala parul cu apa calduta


Apa fierbinte priveaza scalpul de sebumul natural care este format din uleiuri benefice pentru par. Aceste uleiuri au proprietati emoliente si ofera parului stralucire. Este astfel indicat sa eviti baile si dusurile cu apa fierbine. Foloseste apa calduta si maseaza usor scalpul atunci cand il samponezi.
 

Repara varfurile despicate cu proteine


Vopsirea frecventa si tratamentele chimice pot distruge firul de par, ducand la varfuri despicate. Pe piata exista insa numeroase produse care trateaza aceasta problema. Alege produse de spalare si intretinere a parului pe baza de proteine. Substantele active din aceste produse penetreaza firul de par si repara distrugerile.
 

Evita tratamentele cu ulei pentru matreata


Matreata nu este cauzata de scalpul uscat ci de un proces inflamatoriu care afecteaza pielea capului. Folosirea de tratamente pe baza de ulei poate agrava aceasta problema. Este indicat sa folosesti produse speciale pentru tratarea acestei probleme si sa mergi la un dermatolog daca problema persista.
 

Periaza parul mai rar


Perierea excesiva a parului duce la caderea acestuia. O persoana normala pierde in jur de 50 - 100 de fire de par pe zi. Aceste fire de par si-au incheiat ciclul de dezvoltare si nu mai cresc. Evita astfel indepartarea altor fire de par. De asemenea, este indicat sa eviti sa iti periezi parul atunci cand este umed.
 

Foloseste vopseluri delicate pentru acoperirea firelor albe


Pe masura ce inaintam in varsta parul isi pirde culoarea, fermitatea si vitalitatea. Asta inseamna ca parul distrus nu isi va recapata vitalitatea doar prin tunsoare. Foloseste produse delicate, care sa nu atace si sa slabeasca si mai mult firele de par.
 

Evita schimbarile extreme de culoare a parului


Daca esti bruneta si ti-ai dort intotdeauna sa ai plete blonde, ai grija la efectele secundare ale vopsitului. Chimicalele puternice din produsele de vopsire afecteaza firul de par, care este mai expus caderii. DErmatologii recomanda schimbarea culorii parului cu doar trei tonuri.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare