Frumusete & Ingrijire

#cearcane #ochi #piele #acid hialuronic #ceai

Cum sa ai ochi frumosi, fara cearcane

Petreci foarte mult timp in fata calculatorului? Ai mereu ochii rosii, obositi si cearcane adanci? Solutii exista, trebuie doar sa ai rabdarea necesara pentru a le pune in aplicare. Exista trucuri simple, pe baza de produse naturiste, usor de pus in practica, insa exista si metode chirurgicale care te pot ajuta sa scapi de cearcanele inestetice din jurul ochilor.

Iata trei tipuri de metode diferite, prin care poti spun „adio” cearcanelor:

metode naturiste

  • Gheata. Senzatia de racorire a pielii oferita de gheata permite stimularea circulatiei sangvine in jurul ochilor. Tesuturile se vor decongestiona, insa nu pentru mult timp, efectul durand maximum o ora. Decupeaza doua degete de la o manusa din latex nefolosita. Umple-le cu apa si innoada-le foarte bine. Baga-le in congelator, de preferat intr-o lingurita pentru ca apa sa inghete intr-o forma ovala, pentru a putea fi ulterior plasate cu usurinta sub ochi. Contactul direct cu gheata este mult prea agresiv, mai mult decat atat poate fi folosit fara sa-ti strice machiajul.
  • Compresa cu ceai. Daca se aplica regulat, compresele cu ceai pot estompa cearcanele. Ceaiul de musetel este foarte eficient datorita proprietatilor anti-inflamatorii si calmante. Incalzeste doua plicutele de ceai (sau fa chiar tu doua comprese) si aplica-le pe ochi. Stai intinsa 10 minute si relaxeaza-te. Repeta procedura de trei ori pe saptamana, timp de doua-trei luni.
  • Rondele de castravete. Castravetele este o leguma care contine antioxidanti importanti pentru stimularea circulatiei sangvine si vitamina K care ajuta la fabricarea proteinelor. Pune in frigider un castravete, timp de 15 minute. Taie-l rondele si aplica doua dintre acestea pe ochi atat dimineata, cat si seara. Relaxeaza-te timp de 10-15 minute.

Metode cosmetice

  • Plasturi anticearcane. Plasturii sunt imbibati intr-un gel cu nutrienti activi din plante (musetel, alge), cafeina si alte substante cu rol antiinflamator, stimulant si decongestionant. Acestia au rolul de a detensiona tesuturile si de a antenua cearcanele. Plasturii se lipesc pe cearcane (timpul de aplicare este indicat pe ambalaj). De preferat, se aplica dimineata si seara. Plasturii anticearcane se gasesc in farmacii.
  • machiajul anticearcane. Solutie clasica, dar efemera, machiajul te poate ajuta sa ascunzi cearcanele, insa doar temporar. Pune produs anticearcan in zona cu probleme sub forma unor mici puncte si intinde-le cu multa grija. Rezultatul este rapid si eficient, mai ales daca optezi pentru un produs de calitate.

Metode chirurgicale

  • Acidul hialuronic. Este o metoda folosita in chirurgia plastica pentru a corecta defectele cauzate de trecerea anilor. Aceasta substanta se gaseste si in corpul omenesc dar scade in cantitate odata cu varsta. Acidul hialuronic are rolul de a mentine netezimea si fermitatea pielii pe o perioada de cateva luni, dupa care procedura trebuie repetata. Aceste injectii sunt eficiente impotriva cearcanelor adanci, cauzate de pierderea grasimilor din regiunea interna a ochiului, odata cu inaintarea in varsta.
  • Laser-ul. Laser-ul este utilizat in majoritatea cazurilor pentru tratarea cearcanelor foarte adanci. Razele sale luminoase incalzesc pielea, ceea ce stimuleaza circulatia si sinteza colagenului. Insa, din pacate exista riscul ca laserul sa stimuleze pigmentarea pielii si ulterior epiderma sa se nuanteze din nou.

Citeste mai mult despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului