Frumusete & Ingrijire

#piele #ten #creme #hidratare

Cum sa ai o piele frumoasa indiferent de varsta

Acneea, roseata, petele sau deshidratarea sunt doar cateva dintre problemele cu care se confrunta pielea noastra. Poluarea, razele UV, alcoolul sau fumatul sunt factori care afecteaza calitatea tenului si duc la imbatranire prematura . Invata sa te ingrijesti la orice varsta si sa fii atenta la semnele pe care organismul ti le transmite.
 

Curata tenul cu produsele potrivite
 

Este foarte important sa iti cureti tenul de doua ori pe zi, dimineata si seara inainte de culcare. Spala-te bine pe maini pentru a nu transfera bacteriile pe fata. Foloseste solutii de curatare potrivite cu tenul tau. In timpul spalarii, maseaza-ti usor fata. Acest lucru va stimula circulatia. Spala-te cu apa calduta si nu supune tenul la temperaturi extreme.
 

Exfoliaza tenul in mod regulat
 

Curatatare si hidratarea nu sunt suficiente pentru un ten radiant. Celulele moarte se indeparteaza numai prin exfoliere. Atunci cand celulele moarte nu sunt indepartate, tenul isi pierde din stralucire si se pateaza. Exfolierea grabeste procesul de reinnoire a celulelor, iar tenul va deveni mai luminos si curat. Pentru exfoliere este indicat sa folosesti produsele potrivite tipului tua de ten. Tenul gras trebuie exfoliat de cateva ori pe saptamana, iar cel uscat o singura data pe saptamana.
 

Tonifiaza tenul in fiecare zi
 

Tonifierea este esentiala pentru un ten luminos si sanatos. Tonicul indeparteaza impuritatile si bacteriile. Dupa folosirea unui tonic, tenul se improspateaza si isi recapata PH-ul. Este de asemenea indicat sa folosesti tipul de tonic potrivit pentru pielea ta. Acesta nu trebuie sa usuce tenul.
 

Hidrateaza tenul
 

Hidratearea tenului este extrem de imporatanta si trebuie facuta in fiecare zi. Toate tipurile de ten au nevoie de hidratare . Foloseste cremele potrivite tipului de ten. De asemenea, este indicat sa folosesti si creme cu factor de protectie solara
 

Trateaza acneea
 

Nu numai adolescentii au probleme cu tenul si acneea. Nivelul crescut de hormoni din perioadele stresate duc la acnee in randul adultilor. Cosurile erup in special in zona gurii, a barbiei sau a nasului. Stresul este responsabil si de uscarea tenului, aparitia eczemelor si iritarea tenului. Daca suferi de acnee, nu o lasa netratata. Foloseste produse de curatare corespunzatoare tipul de ten.

Ai grija de ten in perioada sarcinii

Perioada de sarcina este una dintre cele mai fericite pentru o femeie. Acest lucru se rasfrange si asupra tenului. Acesta este mult mai luminos datorita hormonilor estrogeni. Sarcina este insa o perioada cu multe trasnformari hormonale. Tenul poate intampina numeroase probleme.

Astfel, patarea tenului este una dintre cele mai comune probleme ale femeilor insarcinate. Aceste pete dispar de cele mai multe ori dupa nastere. Medicul iti poate prescrie o crema care sa ascunda petele. De asemenea, in perioada sarcinii tenul se irita mult mai usor. Foloseste solutii si creme de curatare potrivite pentru tenul tau.
 

Elimina roseata
 

Roseata tenului este cauzata de expunerea la soare, stres, alcool, alimente condimentate sau vreme caniculara. De cele ma multe ori, aceasta problema se agraveaza o data cu varsta. Pentru a scapa de roseata, foloseste produse de make-up care sa o camufleze. De asemenea, inainte de culcare foloseste seruri antiroseata cu cafeina.
 

Bea cat mai multa apa
 

Tenul are nevoie in permanenta de apa. Odata cu inaintarea in varsta si cantitatea de uleiuri naturale produse de ten scade. Astfel, pielea devine mai uscata, isi pierde din stralucire si elasticitate . Poti preveni aceste efecte ale imbatranirii printr-o hidratare corespunzatoare. Bea cel putin 8 pahare de apa pe zi si evita bauturile alcoolice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare