Frumusete & Ingrijire

#gomaj #hidratare #igiena #piele #micoza #picioare

Cum sa ai cele mai frumoase picioare

Cu siguranta nu iti place sa mergi la medic, cum de altfel nimanui nu-i place. Daca insa vrei „sa mergi” in deplina sanatate, trebuie sa stii ca picioarele tale au nevoie de o ingrijire pe masura. Iata cativa pasi simplu de urmat pentru a avea picioare frumoase si sanatoase.

Pasul 1. Adopta o igiena ireprosabila

Regula numarul 1 in a avea picioare seducatoare este aceea de a le spala zilnic, insa foarte important: corect. Multe persoane obisnuiesc sa faca dusuri rapide, dimineata si seara, fara insa sa insiste in zonele care au nevoie de o curatire corespunzatore. Considera ca este de ajuns faptul ca timp de doua minute apa a curs pe trup, iar jetul de apa a trecut si peste picioare.

Aseaza-te pe cada sau intr-o pozitie care sa-ti permita sa ridici fiecare picior. Sapuneaza cu grija fiecare deget, insistand intre degete. Apa nu trebuie sa fie fierbinte pentru ca zona aceasta este foarte solicitata si automat fragilizata. Pentru a indeparta pielea moarta, foloseste o piatra ponce, insa nu face abuz.  

Sterge bine picioarele cu un prosop curat, pe care sa-l folosesti doar pentru aceasta zona, si usuca-te cu atentie si intre degete, pentru a evita aparitia micozei piciorului si implicit a mirosului urat.

Pasul 2. Poarta incaltaminte adaptata

Piciorul detine 28 de oase, mai mult de 30 de articulatii si numeroase ligamente , nervi si vase de sange .  Insa, o buna parte din timp aceasta parte a corpului care sustine toata greutatea corpului este inchisa in incaltaminte. De aceea, mai ales copiii care sunt in deplina formare insa deopotriva si adultii trebuie sa poarta incaltaminte care sa respecte anatomia piciorului, asigurand o buna mentinere a corpului.

Studiaza-ti cu atentie talpile dupa fiecare purtare pentru a vedea daca exista anumite contuzii, bataturi sau zone sangerande; vei preveni astfel eventuale probleme de sanatate si consultul medical de urgenta. Pentru a evita transpiratia si riscul aparitiei ciupercilor, este de preferat sa eviti incaltarile din plastic, care nu lasa pielea sa respire.

Amatoarele tocurilor inalte trebuie sa stie ca se supun riscurilor unor probleme ale coloanei, entorse sau luxatii ale gleznelor si mai ales durerilor de talpi resimtite adesea dupa descaltare. De aceea, este indicat ca acest tip de incaltaminte sa fie purtat ocazional.

Pasul 3. Rasfata-ti picioarele periodic

Secretul unor picioare cu o piele catifelata ca matasea este masajul si hidratarea. Poti combina aceste doua tehnici, iar rezultatul va fi pe masura asteptarilor. Inainte de a aplica lotiunea hidratanta este bine sa efectuezi un gomaj bland pentru a elimina impuritatile si celulele moarte.

Gomajul se face pe picioarele bine umezite, insistand in zona unde pielea este mai groasa (calcaie). Dupa ce iti usuci picioarele, aplici crema usor prin miscari specifice masajului. Efectul relaxant te va ajuta sa previi senzatia de picioare grele sau umflarea lor.

Citeste despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare