Frumusete & Ingrijire

#vaselina cosmetica #ruj #machiaj #hidratare

Cum putem utiliza vaselina cosmetica pentru infrumusetare

vaselina cosmetica este un ingredient care se gaseste in farmacii si care se utilizeaza in aproximativ toate cremele si rujurile existente in intreaga lume. Vaselina cosmetica este un ingredient natural, fara conservanti si chimicale, care nu face altceva decat sa ne mentina pielea frumoasa, hidratata si stralucitoare.


Medicii dermatologi o recomanda in intretinerea, ingrijirea si infrumusetarea pielii , dupa cum urmeaza:


Hidratare perfecta pentru buze


In locul produselor scumpe create special pentru intretinerea buzelor, poti utiliza vaselina.  In special in sezonul rece, cand  buzele au de suferit din cauza vantului si a frigului, este recomandat sa le protejezi cu un strat subtire de vaselina, inainte de a iesi din casa.


Vaselina cosmetica, nu numai ca iti protejeaza si hidrateaza buzele, dar le ofera si un luciu foarte frumos.


Mai mult decat atat, poti "fabrica" un luciu de buze colorat daca amesteci vaselina cu putin din rujul tau preferat sau culoarea preferata de fard de pleoape (rosu, roz, lila etc). Intr-un bol mic de sticla adauga o lingurita de vaselina, iar bolul pune-l la bain marin (intr-un recipient cu apa calda) pana se topeste complet. Adauga o bucata de ruj sau un putin praf din fardul de pleoape (cantitatea o vei adauga in functie de cat de pigmentat vrei sa fie balsamul de buze), amesteca pana la omogenizare si apoi adauga tot continutul intr-un recipient mic. Optional, poti adauga un strop din uleiul esential favorit, pentru un plus de aroma (cirese, capsuni, pepene galben etc, insa ai grija cu cantitatile pentru ca mirosul va fi foarte puternic). Lasa la racit cel putin o ora si apoi foloseste cu incredere noul tau balsam de buze.


Hidratare pentru piele


Dupa demachiere, in locul cremei obisnuite, poti folosi vaselina cosmetica. Intinde vaselina intr-un strat subtire si maseaza-o pe pielea fetei. Aceasta va hidrata intens epiderma. De asemenea, o poti utiliza pentru a da un luciu placut obrajilor.


Totusi, evita sa folosesti vaselina daca ai ai tenul gras sau cu tendinte de ingrasare.


Demachierea ochilor


Foarte multe fete utilizeaza vaselina pentru indepartarea machiajului din jurul ochilor, in special pentru curatarea rimelului rezistent la apa . Vaselina cosmetica lasa pielea perfect curata si hidratata. Mai mult decat atat, ea nu intra in ochi si nici nu irita pielea sensibila din jurul ochilor, ci o hraneste in profunzime. Asadar, o poti utiliza si sub forma de crema hidratanta pentru pielea ochilor, aplicata insa intr-un strat foarte subtire.


Ingrijirea genelor


Vaselina cosmetica are acelasi efect ca si uleiul de ricin. Ajuta la regenerarea, alungirea si indesirea genelor daca este utilizata seara de seara, timp de cel putin o saptamana. Dupa demachiere, aplica vaselina pe gene cu varful degetelor sau cu o periuta pentru gene, asemanatoare cu cea a rimelului.


Exfolierea pielii


Amesteca putina vaselina cu sare de mare sau zat de cafea si maseaza-ti pielea pentru a indeparta celulele moarte si pentru a lasa pielea perfect fina, curata si totodata hidratata. Acest lucru se face in timpul dusului, cand pielea este moale, iar celulele se indeparteaza cu usurinta. Insista in zona genunchilor, a coatelor si a calcaielor, acolo unde pielea se usuca foarte tare si are un aspect urat tocmai din cauza straturilor de celule care s-au adunat.


Baza pentru machiajul ochilor


Unele persoane folosesc ca baza pentru machiajul ochilor, un strat foarte subtire de vaselina. Inmoaie varful degetului in tubul cu vaselina cosmetica si intinde apoi crema pe toata suprafata pleoapei, dupa care poti incepe sa aplici machiajul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului