Frumusete & Ingrijire

#ingrjire aparat dental metalic #aparat dentar metalic #aparat dentar

Cum poți îngriji aparatul dentar metalic astfel încât să ții la distanță toate probleme?

Aparatul dentar metalic este cea mai populară modalitate de îndreptare a dinților și de corectare a mușcăturii. Este apreciat pentru rapiditatea rezultatelor și eficiența lui. Însă, pentru ca tratamentul să fie unul reușit și fără probleme, este important să acorzi dinților și aparatului îngrijirea corespunzătoare. Cel mai des întâlnite întrebări când vine vorba despre un tratament ortodontic sunt: cat costa un aparat dentar și cum se poate întreține? În cele ce urmează, îți vom prezenta câteva sfaturi legate de îngrijirea aparatului dentar metalic! 

1. Atenție la alimentație 

Purtarea unui aparat dentar schimbă puțin modul în care mănânci și de asemenea va trebui să renunți și la unele alimente. Printre alimentele nocive pentru un aparat dentar se află cele tari, cum ar fi alunele, nucile, migdalele (pe care le poți consuma sub formă de unturi) sau foarte crocante. De asemenea, trebuie să ai grijă și la alimentele lipicioase și la guma de mestecat. Este important să alegi alimente care nu se lipesc de aparat și care nu ar putea afecta brackeții. 

2. Utilizează o periuță adecvată 

Alegerea unei periuțe de dinți este foarte personală, deoarece trebuie adaptată nevoilor fiecărei persoane. Unele persoane au nevoie de periuțe soft sau chiar extra soft, de dimensiuni mici, pe când altele aleg orice periuță, indiferent de dimensiuni și de duritate. Nu contează nici dacă alegi o periuță manuală sau electrică, important este să poți folosi periuța corect, fără să îți rănească gingiile și fără să afecteze aparatul. Dacă ai dubii, poți ruga medicul stomatolog să te ajute să alegi cea mai bună periuță pentru tine. 

3. Folosește ață dentară și perii interdentare 

Ața dentară ar trebui să facă parte din igiena zilnică a fiecărei persoane, nu doar a pacienților cu aparat dentar. Există pe piață și ață dentară special realizată pentru aparatele dentare, în cazul în care simți că nu te descurci perfect cu o ață obișnuită. De asemenea, periile interdentare sunt o soluție bună pentru momentele în care nu te poți spăla pe dinți imediat după masă, deoarece elimină eventualele resturi de mancare într-un mod rapid și discret. 

4. Utilizează un duș bucal 

Una dintre cele mai eficiente metode de igienizare pentru acasă este dușul bucal. Acesta poate fi folosit cu succes de către oricine, însă persoanele cu aparat dentar metalic îl vor aprecia în mod special. Dușul bucal înlocuiește ața dentară, fiind mult mai eficient decât aceasta. 

5. Optează pentru igienizare dentară 

Nu în ultimul rând, trebuie să discutăm și despre igienizările dentare realizate în cabinetul stomatologic. Medicul tău îți va spune care este intervalul la care trebuie să vii la detartraj și periaj, astfel încât să cureți toate resturile ce s-ar putea aduna în jurul aparatului și care ar putea provoca diverse probleme, cum sunt cariile. 

Așadar, acestea sunt sfaturile noastre pentru întreținerea corectă a unui aparat dentar! 

Sursa foto: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare