Frumusete & Ingrijire

#elixirul tineretii #tinerete

Cum iti mentii tineretea mai mult timp?

Pentru ca nu s-a descoperit inca elixirul tineretii vesnice este clar ca nu vom ramane tineri pentru totdeauna. Cu toate acestea, exista exemple de oameni in viata noastra, care au reusit parca sa blocheze timpul in aspectul fizic si in vitalitatea lor.

Cum reusesc unii oameni sa isi pastreze corpul si spiritul tanar cu toate ca timpul trece la fel peste ei?

Iata cateva dintre lucrurile pe care acestia le fac zilnic si ii ajuta in a se mentine tineri si activi chiar si la varste inaintate. Aplica-le si tu.

Zambeste mai des

Este clar ca o persoana posomorata iti da impresia ca este mult mai matura decat este in realitate. Oamenii care zambesc des sunt perceputi de ceilalti ca fiind mult mai tineri decat sunt.

Pe langa asta, zambetul te face sa te simti mai bine, sa arati mai tanar, iti creste sistemul imunitar, scade presiunea sangelui, te elibereaza de stres si chiar iti poate prelungi viata.

Adopta sau ia-ti un animal de companie

Energia si vitalitatea animalelor este folosita chiar si in terapii. S-a demonstrat stiintific ca un animal de companie poate reduce starile de anxietate si depresie si te ajuta sa fi mai fericit si mai sanatos.

Alaturi de un animal vei face mai multa miscare iar imbratisarea acestuia iti va da bunastare instantanee fara prea mult efort.

In plus, faptul ca ai un scop in plus, acela de a avea grija de un animal de companie, te poate motiva si te face sa te simti mult mai tanar.

Imbraca-te colorat

S-a demonstrat faptul ca uneori oamenii se imbraca in concordanta cu starea lor de spirit.

Nu de multe ori am vazut oameni foarte veseli imbracati precum starea lor, oameni tristi imbracati mereu in culori inchise sau chiar varstnici pe strada sau la azil de batrani Casa Nur care aratau precum o primavara.

Se pare ca ne putem schimba starea de spirit dupa culorile si hainele pe care le purtam. Anumite culori iti pot da o stare de bine instantanee doar daca le privesti iar daca le si porti cu siguranta te vei simti cu totul diferit.

In plus, oamenii te vor percepe ca fiind mereu vesel si tanar, indiferent de varsta ta reala.

Nu te opri din studiu

Indiferent ca vrei sa inveti un domeniu nou sau pur si simplu sa deprinzi o abilitate noua, continua sa studiezi. Invatatul mentine creierul activ, te fereste de dementa si iti creaza noi conexiuni neuronale, facandu-te sa devii mult mai agil in a lua decizii.

Pe masura ce inveti lucruri noi si iti dezvolti capacitati noi, vei avea mai multa incredere in propria persoana ceea ce iti va aduce implinire si o stare de bine interioara care se va oglindi in exterior sub forma de energie si tinerete constanta. 

Bea mai multa apa

Corpul uman este format din 70% apa, asadar nu uita sa te hidratezi.

Apa te face sa te simti mai energic oferindu-ti chiar acel combustibil care te face sa te simti mai tanar.

Pe langa multiplele sale beneficii, apa te ajuta sa iti mentii corpul hidratat ceea ce va duce la un aspect mai suplu al pielii si implicit la un aspect mai tanar.

Renunta la obiceiurile nesanatoase si adopta un stil de viata sanatos

Unul dintre acele lucruri care accelereaza imbatranirea sunt obiceiurile nesanatoase precum fumatul.

Spre exemplu, imbatranirea prematura a pielii pe langa expunerea la soare a fost legata de fumat. Monoxidul de carbon, regasit in fumul de tigara face ca celulele pielii sa nu se oxigeneze suficient iar nicotina scade fluxul sanguin, provocand riduri sau piele lasata, facandu-te sa pari mult in varsta.

Adopta in schimb o alimentantie sanatoasa pe baza de legume, fructe si alte alimente care aduc vitalitate in corpul tau si in aspectul fizic.

Fa sport sau practica yoga

Activitatea fizica este una dintre cele mai bune si mai de efect modalitati in a te simti mai bine si evident, mai tanar. Indiferent de felul in care iti doresti sa fi activ, nu inceta sa iti pui corpul in miscare indiferent de varsta pe care o ai.

Yoga este o activitate fizica usoara, care presupune putin efort fizic si poate fi practicata chiar si de persoanele in varsta. Aceasta pe langa flexibilitate si bunastare iti aduce echilibru mental care te mentine tanar mult mai mult timp.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare