Frumusete & Ingrijire

#slabire #aspect fizic #slabit #caderea parului #piele lasata #pierdere in greutate

Cum iti afecteaza slabitul aspectul fizic

In lupta cu kilogramele in plus ne dorim diete minune, cu rezultate miraculoase, intr-un timp cat mai scurt. Uitam insa ca privarea de grupe importante de alimente duce la numeroase afectiuni, pierderea parului si alterarea calitatii pielii.

 

Piele lasata


Dupa o pierdere in greutate semnificativa sau brusca, pielea se lasa. Unele femei experimenteaza acest fenomen si dupa sarcina. Cu cat inaintam in varsta, cu atat pierdem elasticitatea pielii. O persoana tanara, care slabeste, se confrunta cu acest fenomen mult mai putin decat o persoana de peste 40 de ani.

Genetica joaca un rol important in acest caz, elasticitatea pielii fiind mostenita de la parintii nostri. Pentru a evita lasarea pielii, este indicata o pierdere in greutate graduala.

Calitatea pielii dupa pierdrea in greutate poate fi insa imbunatatita cu ajutorul sportului si suplimentelor pe baza de vitamina E.

Vitamina E protejeaza elasticitatea pielii si intareste celulele organismului. Aceasta vitamina poate fi procurata din uleuri, nuci, masline, spanac si sparanghel.

Sportul este un aliat important, care te va ajuta sa ai o musculatura si o piele tonifiate. Este indicat, insa, sa eviti sesiunile intense de exercitii fizice, care pot contribui la lasarea pielii. Opteaza pentru exercitii usoare precum alergatul pe banda, mersul pe bicicleta sau yoga.

De asemenea, este foarte important ca in timpul antrenamentelor sa porti un echipament care sa sustina pielea.
 

Acnee


O dieta sanatoasa ajuta la imbunatatirea aspectului tenului. Cu cat o femeie are mai multe depozite de grasime, cu atat produce mai mult estrogen. Estrogenul este un hormon care influenteaza direct aparitia acneei.

Numeroase femei urmeaza tratamente cu anticonceptionale pentru a stimula productia de estrogen. Pentru multe femei, insa, un nivel ridicat de estrogen agraveaza acneea, in special atunci cand slabesc. Nivelul de estrogen nu este astfel adaptat la noua greutate.

Dietele drastice de slabire pot duce la carente nutritionale care afecteaza in mod negativ calitatea tenului.

Inainte de a incepe o dieta de slabire discuta cu medicul de familie. Mergi de fiecare data la un control de rutina atunci cand apar schimbari ale pielii. Afla mai multe despre dezechilibrul hormonal si alimentele pe care trebuie sa le consumi pentru a evita deficientele nutritive.
 

Caderea parului


Dietele stricte duc la deficiente nutritionale care rezulta in proasta absorbtie a vitaminelor si mineralelor necesare pielii, parului si in general intregului organism.

Pierderea parului este un simptom comun in randul celor care urmeaza o dieta stricta de slabire. In timpul procesului de slabire, foliculele de par nu mai sunt alimentate corespunzator cu vitaminele si nutrientii de care au nevoie si mor.

Acest fenomen apare de obicei dupa 3- 6 luni dupa ce incepem o dieta stricta. Chiar daca foliculele de par au murit, este nevoie de mai mult timp pentru cresterea de fire noi de par care sa le impinga pe cele moarte.

Daca te confrunti cu acest fenomen este indicat sa mergi la medicul de familie. Acesta iti va prescrie o dieta complexa, care sa asigure organismului aportul de vitamine si nutrienti de care are nevoie. Parul va incepe sa creasca sanatos dupa cateva luni.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare