Frumusete & Ingrijire

#stomatolog #ingrijire dantura #dantura satatoasa

Cum ai grija de dintii tai atunci cand nu poti merge la dentist

Pe durata starii de urgenta, programarile la stomatolog au fost reduse la minimum. Au ramas deschise doar cateva cabinete pentru urgente. Masurile au fost menite sa incetineasca raspandirea noului coronavirus. Ce facem totusi pentru a ne mentine dantura fara probleme?

Exista cateva masuri preventive cu ajutorul carora putem avea grija de dintii nostri: sa prevenim cariile, aparitia tartrului si a altor probleme dentare.

Foloseste pasta de dinti cu fluor

Intr-un moment ca acesta, in care vizitele la stomatolog sunt mentinute la minimum din cauza situatiei de urgenta generata de Covid-19, ar fi bine sa luam o serie de masuri de precautie. Spre exemplu, sa folosim o pasta de dinti pe baza de fluor, capabila sa faca dintii mai puternici si mai rezistenti la carii. Pentru copii, insa, este de preferat sa ceara sfatul medicului inainte de a o folosi. Il poti suna pe medicul dentist, care iti va spune ce tip de pasta de dinti poate folosi micutul tau.

Foloseste o apa de gura pe baza peroxid de hidrogen

Folosirea apei de gura nu este suficienta pentru a mentine dintii curati. Este esential sa te speli mai intai cu o periuta de dinti. Dupa ce ti-ai periat dantura, ar fi bine sa iti clatesti gura cu un produs pe baza de peroxid de hidrogen. Motivul? Este o substanta antivirala capabila sa anihileze orice tip de virus. Daca nu ai la indemana o astfel de apa de gura, iti poti face una acasa dintr-un amestec de apa si sare cu ajutorul careia sa iti dezinfectezi gura.

Spala-ti dintii de cel putin doua ori pe zi

Este esential sa te speli pe dinti dupa fiecare masa, pentru a minimiza riscul de aparitie a cariilor sau a tartrului. Ar fi util sa folosesti si o ata dentara, pentru a indeparta reziduurile de alimente prinse intre dinti.

Nu exagera cu alimentele dulci

Consumul excesiv de alimente zaharoase, inclusiv fructe, sucuri si smoothie-uri, ar putea duce la aparitia cariilor dentare. E bine ca macar la gustarile din timpul zilei sa eviti astfel de produse si sa alegi mai degraba legume proaspete.

Fa-ti un kit de urgenta

Durerea de dinti este insuportabila si, daca nu poti merge imediat la stomatolog, e bine sa iti iei unele masuri de precautie. Asta inseamna ca trebuie sa ai in casa un kit de urgenta. Durerea poate fi calmata cu medicamente pe baza de acetaminofen, co-codamol si ibuprofen.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului