Frumusete & Ingrijire

#depigmentare #melanina #crema pentru depigmentare #crema depigmentare #pete piele

Crema pentru depigmentare

Pe masura ce inaintam in varsta, melanina din piele devine instabila, iar in urma expunerii la razele ultraviolete si la medicamentele cu hormoni, aceasta substanta se poate concentra in anumite zone, ceea ce duce la aparitia petelor.

In astfel de situatii, medicul dermatolog ne va prescrie creme pentru depigmentare . Trebuie insa sa fim atenti la aceste creme, deoarece pot contine substante foarte dure, care pot deteriora si mai mult calitatea pielii.

Inainte insa de a folosi creme pentru depigmentare este foarte important sa cunoastem cauza acestei schimbari a pielii.

Exista trei cauze principale ale pigmentarii pielii. Prima dintre ele este expunerea la soare, care poate afecta pielea in mod dramatic. Pigmentarea pielii este cauzata si de schimbarile hormonale, in special din timpul sarcinii. De asemenea, si acneea sau alte afectiuni ale pielii pot lasa urme permanente.
 

Cum functioneaza crema pentru depigmentare


Cremele pentru depigmentare pot actiona in mai multe feluri. Unele creme stimuleaza tirozinaza, o enzima care joaca un rol important in productia de melanina. In acest fel, petele vor capata un aspect fad si in timp se vor estompa, avand acelasi ton cu al pielii.

Alte creme previn concentrarea melatoninei in anumite zone ale pielii, ceea ce minimizeaza aparitia petelor.
 

Cat de eficiente sunt cremele pentru depigmentare


Atunci cand folosesti un produs nou, acesta isi va face efectul in cateva luni. La fel ca toate cremele si lotiunile, si crema pentru depigmentare necesita mai mult timp de asteptare , pana cand vei observa rezultatele.

Este indicat sa o folosesti constant si sa nu o inlocuiesti dupa cateva saptamani de folosire. Primele rezultate vor aparea dupa 8 - 10 saptamani.
 

Cum sa alegi crema pentru depigmentare


Atunci cand cumperi o crema pentru depigmentare este foarte important sa citesti cu atentie ingredientele. Exista o serie de substante extrem de benefice pentru piele. Alege cremele care contin hidrochinona, vitamina C, acid kojic sau extracte de soia.

De asemenea, trebuie sa alegi si creme care contin acid azelaic, corticosteroizi sau acid salicilic.
 

Ce trebuie sa mai stii despre crema pentru depigmentare


Inainte de a folosi cremele care contin hidrochinona este foarte important sa discuti cu medicul dermatolog. Chiar daca este foarte eficienta in tratarea afectiunilor de pigmet ale pielii, in cantitati exagerate hidrochinona mareste riscul de cancer. De asemenea, hidrochinona poate duce la decolorarea in exces a pielii.

Pe langa folosirea de creme pentru depigmentare este foarte important sa folosesti si creme de protectie solara, care sa apere piele de efectele nocive ale razelor de soare.

Expunerea la razele ultraviolete accentueaza petele existente de pe piele si favorizeaza producerea de noi pete.

De asemenea, este foarte important sa urmezi cu strictete recomandarile medicului si sa folosesti crema pentru depigmentare zilnic. Orice zi in care nu folosesti crema va intarzia efectele benefice ale acestor produse.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare