Frumusete & Ingrijire

# medicina stilului de viata # conferinta interactiva #conferinta

Conferinta interactiva: Medicina stilului de viata

Stilul de viata este modul particular de a trai biologic, psihologic, spiritual, social, fiind unul dintre cele mai cuprinzatoare concepte, vizand: alimentatia, imbracamintea, igiena trupului, religiozitatea, tipul relatiei sociale, atitudinea fata de principalele evenimente ale vietii, rezistenta la stres.

Stilul de viata nu este un mod de manifestare in sine, ci este influentat fundamental de numerosi factori.

Medicina stilului de viata (MSV), ramura a medicinei bazate pe dovezi in care o schimbare cuprinzatoare a stilului de viata (incluzand nutritia, activitatea fizica, controlul stresului, sustinerea sociala si expunerea la mediul inconjurator) presupune prevenirea si tratamentul afectiunilor cronice, prin actiune asupra cauzelor care stau la baza bolii. Interventiile MSV includ o monitorizare a riscurilor, consultanta in scopul schimbarii comportamentelor in unele sanatoase si aplicarea practica a modificarilor in stilul de viata.

MSV este un domeniu interdisciplinar de medicina interna, psihosociala si de neurostiinte, sanatate publica si a mediului inconjurator, biologie si nu in ultimul rand sanatate spirituala. Principiile cheie ale MSV includ strategii de prevenire care se adreseaza obiceiurilor din stilul de viata si cauzelor biologice, mental-emotionale si spirituale care stau la baza bolilor, pato-fiziologii comune cu LDR (lifestyle disease related, ex.: inflamatii sistemice scazute, stres, disfunctii metabolice etc.)

Conferinta nu isi propune numai sa informeze cu privire la principiile unei alimentatii sanatoase ( in contextul provocarilor pe care le implica stilul de viata al omului contemporan, un semnal de alarma cu privire la incidenta crescuta a bolilor cauzate de dezechilibrele alimentare, precum si la necesitatea elaborarii si implementarii unui plan de masuri personalizat pentru reducerea acestora), ci mai ales sa dea solutii practice, concrete, care pot fi puse in aplicare de maine.

Este important ca publicul larg sa inteleaga si sa constientizeze ce reprezinta cultura nutritionala, respectiv sanatatea prin alimentatie. Am initiat acest eveniment si am invitat personalitati remarcabile din lumea stiintifica (singurul medic care promoveaza stilul de viata ca modalitate de preventie si terapie a bolilor cronice si care a fundamentat o metoda cu 95% rata de succes si doi profesori universitari, unul de nutritie si celalalt de endocrinologie, diabet si boli de metabolism, cu o mare experienta clinica si deschidere catre nou) din dorinta de a informa auditoriul despre problematica alimentatiei sanatoase, precum si despre preventia anumitor afectiuni prin intermediul alimentatiei, din surse credibile, cu autoritate.

Evenimentul are ca scop atat facilitarea schimbului de opinii si experiente ale prestigiosilor conferentiari, cat si obtinerea de raspunsuri la intrebari actuale, tot ceea ce trebuie sa stim despre alimentatie, nutrienti, calorii si etichete, informatii esentiale pentru sanatatea si calitatea vietii, nutritia fiind medicina viitorului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului