Frumusete & Ingrijire

#igiena intima #infectii

Cinci greseli de igiena intima care te expun la infectii

Igiena intima este de multe ori un subiect tabu, dar cunoscand importanta ingrijirii si, mai ales, metodele corecte, putem sa ne mentinem sanatoase.

Zona intima are nevoie de o ingrijire mai intensa decat alte zone ale corpului, prin urmare si metodele sunt diferite. Daca stii cum sa mentii o igiena intima corecta, vei reusi sa te feresti de bacterii si de infectiile neplacute pe care acestea le pot provoca este diferita fata de oricare alta zona a corpului si astfel necesita o igiena si ingrijire speciala. In plus, daca o facem cum trebuie, vom evita aparitia bacteriilor si mai apoi a infectiilor.

1. Atentie la produsele de igiena intima!

Pentru igiena zonei intime cel mai bine este sa folosesti sapun sau gel cu pH neutru. Este important sa alegi un sapun care sa nu afecteze pH-ul natural pentru a evita iritatiile si uscarea excesiva a zonei.

Asigurati-va ca produsele alese au ingrediente antibacteriene naturale si nu au miros. Cand iesi din dus, sterge zona cu un prosop pentru a elimina umezeala si a obtine o igiena integrala.

2. Folosirea buretilor de baie in zona intima este contraindicata

Chiar daca ai crede ca un burete de baie este mereu curat, germenii se pot inmulti rapid pe acestia. Fara sa iti dai seama, ei genereaza o multime de probleme pentru zona intima. Este suficient sa va spalati cu mana prin miscari delicate, din fata spre spate.

3. Toaleta de dupa toaleta

Este important sa curatam zona intima din fata spre spate, pentru a evita „transportul” bacteriilor din zona anala in cea vaginala si a preveni, astfel, infectiile si mirosurile neplacute.

Evita hartia igienica parfumata, deoarece aceasta poate irita zona intima. Daca folositi servetele umede cand mergeti la toaleta, acestea trebuie sa fie speciale pentru zona intima, cu un pH neutru si, de preferat, fara parfum.

4. Spuneti adio tesaturilor sintetice

Materialul din care este confectionata lenjeria intima este esential pentru igiena. Evitati tesaturile sintetice, care nu permit aerisirea zonei si eliminarea transpiratiei. Lenjeria intima din bumbac 100% te va face sa te simti mult mai proaspata si sa eviti inmultirea bacteriilor ce pot provoca infectii.

Evident, este esential ca lenjeria intima sa fie schimbata in fiecare zi, pentru o igiena corecta. Aceasta se spala de mana, cu detergenti mai putin agresivi, pentru ca eventualele reziduuri sa nu dauneze pielii mai sensibile din zona intima.

5. Renuntati la imbracamintea stramta

Colantii si jeans-ii skinny sunt practici si moderni, insa purtarea de pantaloni foarte stramti impiedica pielea din zona intima sa respire. Daca porti constant haine stramte, acestea favorizeaza aparitia infectiilor si a ciupercilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare