Frumusete & Ingrijire

#scapa de celulita # cum scapi de celulita #celulita

Celulita, o continua bataie de cap. Cum scapam de ea

Celulita afecteaza predominant femeile si, cu toate ca este o problema foarte comuna, poate afecta stima de sine din cauza aspectului considerat inestetic.

 

Astfel, femeile care au celulita in zona feselor, picioarelor si absomenului evita adesea sa poarte pantaloni scurti sau rochii si incearca pe cat posibil sa ascunda pielea ce are un aspect de coaja de portocala. Situatia se inrautateste vara, sezonul costumelor de baie.

Celulita poate aparea in urma unor dereglari hormonale, predispozitiei genetice, tulburarilor functiei tiroidiene, contraceptivelor orale sau sarcinii, afectiunii vasculare a membrelor inferioare.

Vestea buna este ca putem sa scapam de celulita, iar secretul consta in patru pasi. In primul rand, trebuie sa va asigurati ca va hidratati corespunzator si ca aveti o alimentatie sanatoasa. Schimbarile incep din interior, iar celulita nu face exceptie.

In al doilea rand, sportul face minuni. Nu trebuie sa neglijati acest aspect. Optati pentru solutia cea mai potrivita pentru voi, fie ca este vorba de mers la sala, inot, 30 de minut de miscare acasa, mers pe jos, dans, orice varianta este buna atata timp cat va pune corpul la treaba.

Mai apoi, puteti merge la masaj anticelulitic. Acest tip special de masaj are rolul de a pune presiune pe zonele afectate de celulita. Practic, specialistul va strange pielea si va stoarce depozitele de grasime.

Ultimul aspect, care este foarte important si care este un element cheie pentru intreg procesul de inlaturare a celulitei, reprezinta folosirea unor produse special concepute, care sunt un ajutor real.

Un produs eficient este uleiul anti-celulita cu ingrediente active precum ulei de pracaxi, ulei din seminte de bumbac, ulei de bacuri si scortisoara. Uleiul provenit din semintele copacului de pracaxi este cunoscut ca avand cel mai inalt nivel de acid behenic dintr-o sursa ajutand la regenerarea celulara. Pe de alta parte, uleiul de bacuri stimuleaza productia de colagen si confera elasticitate si fermitate pielii.

De asemenea, puteti opta pentru o crema anti-celulita, care stimuleaza lipoliza si inhiba formarea celulelor adipoase. Aplicata zilnic, seara dupa dus, lotiunea de corp ajuta la estomparea si prevenirea aspectului de „coaja de portocala”, contribuie la imbunatatirea drenajului si distributiei apei la nivel tisular, sustinand procesul de slabire si ajutand la mentinerea unui aspect fin al pielii in timpul curelor de slabire sau cand pur si simplu dorim sa imbunatatim aspectul pielii. Pe masura ce aspectul celulitei se diminueaza, pielea isi recapata din fermitate si elasticitate. Un produs bun contine mai multe ingrediente benefice, precum: extractul de Paraguariensis si Glaucina, vitaminele E si C, ulei esential de portocala dulce, menta, extract de cafea.

Completeaza perfect rutina si un scrub de corp, care va rasfata pielea. Cea mai buna combinatie este cea de unt de cacao, ulei de cocos, vitamina E, mandarina verde si ceara de Carnauba, care realizeaza o exfoliere blanda si lasa pielea catifelata, cu un aspect proaspat, rejuvenat si revitalizat. Nu uitati ca exfolierea pielii este importanta deoarece ajuta la rejuvenarea si intinerirea pielii, o catifeleaza, indeparteaza celulele moarte si previne cresterea firelor de par sub piele.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare