Frumusete & Ingrijire

#sanatate #ingrijire corporala #frumusete si ingrijire #sapun eczeme

Cele mai bune sapunuri pentru eczeme

Eczema este o reactie alergica la nivelul pielii, care se manifesta prin inrosire si mancarime. In cazul unei eczeme, pielea este foarte sensibila si trebuie tratata ca atare. Iata cele mai bune sapunuri pe care le poti utiliza in cazul in care te confrunti cu o eczema.

Sapun de musetel sau galbenele

Daca intri intr-un magazin naturist, cu siguranta gasesti un sapun bazat pe musetel sau galbenele. Cele doua plante, atat de des intalnite in medicina naturista, au efecte puternic vindecatoare la nivelul pielii, inca dupa primele zile de la utilizate. Atat galbenelele, cat si musetelul cicatrizeaza si grabesc vindecarea epidermei.

Ai grija insa ca celelalte ingrediente din sapun sa fie cat de cat naturale, fara parabeni sau tot felul de acizi care pot provoca daune pielii.

Sapun cu ulei de masline

Uleiul de masline hidrateaza si calmeaza pielea, asa ca daca este ingredientul principal dintr-un sapun, fara indoiala va avea efecte benefice asupra pielii tale. In plus, dupa fiecare spalare cu sapunul respectiv, poti masa pe piele un strat subtire de ulei de masline extra virgin. Dupa cateva minute, clateste zona respectiva cu apa rece.

Sapun cu lapte de capra

Laptele de capra contine ingrediente active care grabesc vindecarea pielii tale si care, in numai cateva zile te pot scapa de eczema respectiva. Este recomandat sa folosesti produsul de doua ori pe zi si sa clatesti bine pielea cu apa rece dupa utilizara acestuia.

Sapun cu noroi din Marea Moarta

Noroiul din Marea Moarta este o sursa bogata de minerale si nutrienti benefici pielii tale, mai ales in cazul unor eczeme. Vei observa cum pielea incepe sa isi revina si sa se vindeca inca dupa prima zi de utilizare a sapunului. Este adevarat ca acesta are un pret usor piperat, insa beneficiile sunt vizibile si majore.

Atentie! Pentru a grabi procesul de vindecare, aplica zilnic un strat generos de albus de ou pe piele, lasa sa actioneze 30 de minute, iar apoi clateste cu un jet de apa rece. La final, pulverizeaza un strat subtire de apa termala si bucura-te de efectele minunate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului