Frumusete & Ingrijire

#raze ultraviolete #sanatate #protectie solara #factor de protectie solara #ingrijire piele #lotiuni protectie solara

Cele mai bune lotiuni de protectie solara

Cea mai buna lotiune de protectie solara este cea pe care o folosesti din abundenta, de fiecare data cand stai la soare. Perioada concediilor se apropie cu pasi repezi si este momentul sa stii cat mai multe lucruri despre cremele cu factor de protectie.

Tot mai multe persoane se intreaba care sunt cele mai bune produse cu factor de protectie solara. Cele mai scumpe produse sunt si cele mai bune? Specialistii incearca sa faca lumina in acest subiect si sa ne arate beneficiile folosirii corespunzatoare a produselor de protectie solara.

Cea mai buna modalitate de protectie solara

Lotiunile si cremele cu factor de protectie solara nu sunt singurele masuri pe care le poti lua pentru a te proteja de razele ultraviolete. Tine cont de cateva sfaturi si vei preveni imbatranirea prematura a pielii si riscul de cancer de piele.

Evita sa petreci mult timp la soare in orele critice. De obicei, orele critice sunt cele din intervalul 11 - 16, indiferent de sezon. Daca stai la soare in acest interval, pielea va fi afectata in mod dramatic de razele ultraviolete, chiar si in zilele innorate.

O alta modalitate prin care te poti proteja de razele ultraviolete este sa porti haine confortabile, care sa previna arsurile solare. Chiar daca este cald, incearca sa porti pantaloni si bluze cu maneca lunga, insa din materiale naturale, care lasa pielea sa respire.

De asemenea, nu uita de palarie si ochelari de soare. Daca petreci mult timp in aer liber, incearca sa investesti in haine de calitate pentru inot, gradinarit sau alergat.

Nu in ultimul rand, nu trebuie sa uiti sa folosesti creme si lotiuni cu factor de protectie. Aplica-le pe pielea curata cu 30 de minute inainte de a iesi din casa.

Cele mai bune ingrediente din produsele de protectie solara

Pentru a beneficia de o protectie totala, este important sa citesti cu atentie eticheta produselor pentru protectie solara. Un produs de calitate trebuie sa contina ingrediente precum avobenzone, cinoxate, ecamsule, menthyl anthranilate, octyl methoxycinnamate, octyl salicylate, oxybenzone sau sulisobenzone.

De asemenea, poti alege si produse de protectie solara pe baza de minerala. Cauta produsele care contin oxid de zinc sau dioxid de titan. Aceste substante nu irita pielea, sunt sigure si foarte eficiente.

Cum folosesti produsele cu factor de protectie solar

Cremele si lotiunile cu factor de protectie solar trebuie aplicate cu 30 de minute inainte de a iesi afara. Produsele se aplica pe toata pielea, in special pe zonele cele mai expuse la soare, inclusiv fata, urechi, maini, brate si buze.

Crema trebuie bine aplicata, pana cand este absorbita in totalitate de piele. De asemenea, este necesar sa reaplici crema la fiecare doua ore si chiar mai des daca inoti sau transpiri abundent.

Dupa ce inoti este necesara sa reaplici imediat crema de protectie solara. Tine minte ca apa si nisipul reflecta lumina, fiind astfel esential sa folosesti crema cu factor de protectie.

Razele UVA peneteaza norii si sticla, astfel ca este indicat sa folosesti creme si lotiuni cu factor de protectie chiar si in zilele innorate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare