Frumusete & Ingrijire

# miere de manuka #antibiotic natural #antibiotic

Cel mai puternic antibiotic natural din lume

Considerata drept o "miere vindecatoare", mierea de Manuka este recunoscuta in toata lumea pentru proprietatile sale antibacteriene, fiind pretuita ca si cel mai puternic antibiotic natural. Unica in lume, aceasta miere monoflora este adunata si preparata de albine din floarea arborelui de Manuka, care creste numai in insulele salbatice si nepoluate ale Noii Zeelande.

Proprietatile mierii de Manuka – sanatate de la interior

Mierea de Manuka contine zaharuri complexe, enzime vii si alti compusi care apar in mod natural. Acest lucru ii confera proprietati nutritive exceptionale atat pentru par si ten, cat si pentru intarirea imunitatii. Includerea sa in tratamentele tale, dar si in alimentatia zilnica, iti vor aduce o serie de beneficii antioxidante si de intarire a imunitatii.

In toata lumea, mierea de Manuka este folosita pentru afectiuni bacteriene si gastro-intestinale, precum helycobacter pylori, infectii cu stafilococ, paraziti intestinali si alte conditii medicale. Aceasta actioneaza asupra aciditatii gastrice si a refluxului, imbunatatind considerabil digestia si toleranta alimentara.

Mierea de Manuka are un impact considerabil in cresterea imunitatii tale si a membrilor familiei. Fie ca va confruntati cu dureri de gat, gripa sau raceala sezoniera, fie ca aveti afectiuni cronice, precum sinuzita sau migrene, acest antibiotic natural va actiona asupra lor si va contribui la imbunatatirea semnificativa a calitatii vietii voastre.

Antibioticul natural reprezentat de aceasta miere imbunatateste somnul, regleaza valorile colesterolului, neutralizeaza PH-ul si creste energia zilnica. Alte mici probleme cu care va puteti confrunta oricand, precum sanatatea ochilor sau aftele bucale, isi vor gasi rezolvarea cu ajutorul mierii de Manuka.

Compusii naturali care formeaza mierea de Manuka au capacitatea de a actiona activ asupra afectiunilor bacteriene. Astfel, acneea, herpesul, ciupercile unghiilor, halena, candida – toate isi gasesc vindecarea cu ajutorul acestui tip de miere. De asemenea, ea actioneaza asupra inflamatiilor, reducandu-le pana la vindecare.

Folosita extern, mierea de Manuka actioneaza asupra eczemelor, dermatitelor, ulceratiilor pielii, dar si asupra foliculitei. Arsurile, ranile, cicatricile sau iritatiile sunt reduse considerabil si primesc un ajutor de nadejde pentru vindecare. In domeniul cosmetic, mierea de Manuka este de un real ajutor pentru inlaturarea punctelor negre si a cosurilor, fiind ideala pentru tratamente faciale. Chiar si caderea parului sau matreata vor fi oprite prin folosirea acestui antibiotic natural.

Cum alegem mierea de Manuka potrivita?

Toate tipurile de miere au caracteristici terapeutice deosebite, dar ceea ce face mierea de Manuka speciala este cantitatea ridicata de Methylglyoxal (MGO). MGO-ul este ceea ce ofera efectul antibacterian acestui produs apicol, iar mierea certificata astfel actioneaza asupra bacteriilor cu atat mai eficient cu cat nivelul MGO este mai ridicat.

In comparatie cu mierea obisnuita, care contine intre 0-20 mg/kg, mierea de Manuka are in compozitia sa o cantitate intre 20-800 mg/kg de MGO.

Alegerea mierii de Manuka cea mai potrivita pentru vindecarea ta sau a membrilor familiei tale se face in raport cu nivelul afectiunii. Spre exemplu, daca iti doresti sa intretii sanatatea, atat la interior cat si la exterior, sau sa asiguri imunitatea, poti opta pentru un tip de miere de Manuka ce contine o cantitate mai mica de MGO. Daca afectiunile sunt pronuntate, precum acnee vulgara la exterior sau chiar grave, precum manifestari cronice, iti recomandam sa iti indrepti atentia asupra unei mieri de Manuka MGO, care contine o cantitate ridicata din acest compus.

De cele mai multe ori, produsele care sunt bune pentru sanatate au un gust neplacut, iar copiii in special ar putea sa le refuze. Gustul usor caramelizat, de eucalipt, al mierii de Manuka o va plasa cu usurinta pe lista de produse preferate ale familiei tale.

Mierea de Manuka se produce doar in Noua Zeelanda, intrucat singurii arbori de Manuka din lume se regasesc aici. Ea este produsa in cantitati limitate, care necesita certificari si teste ale compusilor pentru a putea primi certificarea originalitatii, ceea ce justifica pretul sau ridicat, in comparatie cu mierea obisnuita.

Te-ai convins de proprietatile deosebite ale mierii de Manuka? Arunca o privire peste produsele din magazinul online Sanavita si vezi toate produsele. Cu siguranta, printre acestea vei gasi un tip de miere care sa poata sa te ajute sa imbunatatesti orice conditie a ta sau a familiei tale.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare