Frumusete & Ingrijire

#frumusete #trucuri de infrumusetare

Ce trucuri traditionale de infrumusetare folosesc femeile din intreaga lume

Frumusetea nu cunoaste granite sau perioade istorice. Inca din cele mai vechi timpuri, femeile au incercat sa gaseasca solutii pentru a-si pastra frumusetea cat mai mult timp. In diferite colturi ale lumii, doamnele si domnisoarele se ingrijesc de aspectul lor si se folosesc de trucuri vechi de cand lumea pentru a reusi sa aiba un look impecabil.

Uleiul din emu, folosit pentru pastrarea tineretii

In Australia, uleiul din grasimea de emu (a doua cea mai mare pasare din lume, dupa strut) este folosit ca tratament hidratant, cu rezultate spectaculoase. Datorita antioxidantilor si acizilor grasi, uleiul din emu are proprietati de regenerare a celulelor, fiind folosit ca un produs antiimbatranire. De asemenea, uleiul din emu este si un bun agent antiinflamator pentru arsuri si dureri articulare.

Boreh, tratament pentru revigorare corporala

In Brazilia, boreh este o pasta realizata din diferite combinatii de plante, radacini, condimente, scoarta de copaci (scortisoara, ardei iute, nuca de cocos, ghimbir etc.). Toate ingredientele sunt pisate intr-un mojar cu pistil, iar pasta obtinuta este aplicata pe tot corpul pentru revigorare.

Urzica da volum parului

In Republica Ceha, femeile folosesc urzica pentru a-si ingriji parul. Odata ce frunzele urzicilor sunt uscate si fierte, acestea devin un bun tratament pentru parul tau. Datorita acestor plante, parul nu se va mai ingrasa atat de repede. La ora actuala, se gasesc si in comert sampoane cu extract de urzica, ce fac parul voluminos, lucios si sanatos.

Untul de shea ofera hidratare si protectie solara

In Africa de Vest, untul de shea este folosit pentru hidratarea pielii si ofera protectie impotriva razelor solare. Balsamul obtinut din arborele Shea-Karite se lichefiaza la contactul cu pielea si este repede absorbit. Prin urmare, nu raman reziduuri grase pe piele. Untul de shea este folosit ca balsam de buze, balsam de par sau unguent medicinal.

Orezul, exfoliant facial si detoxifiant

In cultura japoneza sunt intalnite multe practici pentru frumusetea tenului: de la tratamentele faciale obtinute din excremente de privighetoare, pana la realizarea manichiurii prin imbaierea intr-un bazin cu pesti carnivori. Insa, unul dintre cele mai folosite ingrediente pentru ritualurile de frumusete este orezul.

Taratele de orez sunt folosite ca produse exfoliante pentru fata, iar sake (bautura alcoolica realizata din orez) este folosita pentru intinerirea tenului.

Sursa foto: health.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare