Frumusete & Ingrijire

#epilare definitiva #frumusete #epilare

Ce trebuie sa stii despre epilarea definitiva

Termenul de ”epilare definitiva” este oarecum ambiguu, cel mai potrivit termen fiind cel ”de lunga durata”, sau de “epilare progresiv definitiva”, pentru ca nu se realizeaza dintr-o data, ci pe parcursul mai multor sedinte. Epilarea definitiva se obtine prin distrugerea radacinilor firelor de par aflate in derm prin intermediul luminii intens pulsatile.

Prin aceasta procedura, radacinile firelor de par sunt distruse si, daca tratamentul este efectuat corect, nu ar trebui sa se mai refaca.

Sedintele de epilare definitive sunt programate conform unui algoritm ce respecta fiziologia cresterii firelor de par. Niciodata nu avem la un anumit moment dat toate firele crescute, din toti foliculii. Firele de par cresc dupa un "program" ce comporta 3 faze: anagen (de crestere), catagen (de stagnare) si telogen (de regresie).

Tratamentul de fotoepilare este util si eficient numai in faza in care firele de par exista in teaca lor, acesta find momentul in care caldura produsa este condusa de catre fir direct la celulele germinative ale foliculului pilos. In oricare din celelalte doua faze, tratamentul nu isi realizeaza scopul - acela de distrugere a radacinilor, din cauza ca firul de par nu comunica direct ca radacina. Iata de ce sedintele urmeaza aceasta ciclicitate si se repeta.

In cazul epilarii definitive cu lumina intens pulsata trebuie sa se tina cont de anumite caracteristici cum ar fi: lungimea de unda, intensitatea, puterea, timpul de actiune, timpul de relaxare, care trebuie sa fie potrivite cu grosimea firului de par (ca poate fi mai subtire sau mai gros), culoarea firului de par (ce poate fi mai blond, mai roscat, saten sau brunet), adancimea la care se gaseste in derm foliculul pilos (ce este mai profunda in zona inghinala, de pilda)  si culoarea pielii (exista 6 tipuri de piele conform scalei Fitzpatrick, de la alb albinos la negru African).

Atunci cand alegeti inceperea unui astfel de tratament trebuie sa tineti cont de informatiile de mai sus in alegerea centrului estetic. Aparatul fie trebuie sa fie computerizat, si in functie de indicatorii de mai sus el sa calculeze automat puterea de actiune a luminii intens pulsate, fie trebuie sa va asigurati ca esteticianul care opereaza aparatul are macar un “barem” de intensitate a luminii intens pulsate tot in functie de indicii de mai sus. Orice aparat care nu tine cont de acesti indici, este INUTIL, iar sansele ca sedinta sa fie una de succes sunt cat mai mici.

Un alt aspect de care trebuie sa țineți cont atunci când va gândiți sa încercați o procedura de epilare definitiva este aceea ca pe durata tratamentului trebuie evitat contactul intre zonele vizate cu razele soarelui (nu aveti voie s ava expuneti la soare sau sa mergeti la solar). Nerespectarea acestei indicatii poate avea urmări precum: aparitia petelor, a alunitelor sau chiar depigmentarea pielii (asa zisele pete albe). De aceea va recomandam dacă vreți sa începeți procedura,sa o faceti in lunile de toamna, iarna si primavara. Vara se poate face epilare definitiva doar pe zonele care nu sunt expuse la soare nici macar in timpul unei “plimbari” pe strada ( zona axilelor, zona inghinala, picioarele daca sunteti o persoana care nu poarta fusta, abdomen, mijloc). Si chiar si pe aceste zone este indicat in cazul in care veti dori sa mergeti la plaja sa treaca minim 3 saptamani de la sedinta de lumina pulsate, iar dupa expunerea la soare sa treaca iar minim 3 saptamani inainte de a mai efectua alta sedinta.

Contraindicatii

Tratamentul de epilare definitive nu se recomanda persoanelor care:

  • S-au expus la soare (stimuland astfel productia de melanina la nivelul cutanat) in ultimele 3 saptamani;
  • sufera de boli pigmentare ale pielii (ex: Vitiligo);
  • Prezinta inflamatii ale pielii in zonele ce urmeaza a fi tratate cu lumina pulsata, ca de exemplu eczeme sau herpes (din cauza faptului ca tratamentul cu lumina pulsata poate inrautati starea pielii in zonele respective);
  • Sufera de cancer la piele sau de oricare alt tip de cancer si care se afla sub tratament cu medicamente impotriva cancerului;
  • Sufera de epilepsie (pentru ca flashurile repetate din timpul tratamentului pot induce crize eplileptice);
  • Care au folosit in ultimele 3 luni tratamente impotriva depresiei (din cauza foto-sensibilitatii crescute);
  • Insarcinate – la aceste persoane se poate recurge la tratamente pentru indepartarea parului cu ajutorul luminii pulsate atunci cand revine menstruatia si cand acestea nu mai alapteaza (pentru ca dezechilibrele hormonale pot reduce eficienta tratamentelor cu lumina pulsata);
  • Prezinta brose sau placute metalice implantate chirurgical in tesuturile din zonele ce urmeaza a fi tratate cu lumini pulsate.

Centrul nostru estetic “Danilo Lusito Studio” dispune de un aparat Computerizat de Epilare Definitiva cu Lumina Intens Pulsata, fabricat in Italia, de catre Overline, o mare firma producatoare de aparatura estetica si cu mare experienta in acest domeniu.

Detalii despre apparat si procedura aici: chiclady.ro/service/beard-trim/

Epilarea este sigura, nedureroasa, si foarte eficienta.

Pentru cititorii acasa.ro care achizitioneaza in urmatoarea perioada (pana la data de 01.05.2015) un abonament de minim 5 sedinte de epilare definitiva (detalii preturi aici chiclady.ro/preturi-servicii/epilare-definitiva; detalii oferte aici chiclady.ro/oferte-2/oferte-epilare-definitiva/, noi le oferim CADOU a 6-a sedinta. Pentru a beneficia de cea de-a 6-a sedinta, este necesar sa trimiteti un mail la office@lusitocosmetics.ro in care sa ne solicitati acest lucru si sa ne prezentati urmatorul cod : EPIL6

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului