Frumusete & Ingrijire

#unghii # nailshop.ro #lacuri de unghii # frumusete unghii # sanatate unghii

Ce trebuie sa stii despre culorile lacurilor de unghii

Mainile si unghiile ingrijite reflecta sanatatea si respectul de sine al fiecarei femei. Pe langa tratamentele de ingrijire si curatare, unghiile pot avea un aspect placut cu ajutorul lacurilor colorate. Este astfel foarte important sa cunosti mai multe detalii despre culorile pe care le poti folosi pentru a-ti pune in evidenta unghiile.

 

Cum sunt clasificate culorile


Culorile sunt clasificate in trei grupe: culori pricipale, culori secundare si culori tertiare. Cele trei culori principale sunt: rosu, albastru si galben. Acestea se mai numesc si culori de baza, deoarece din combinatia lor poti obtine celelalte culori.

Acest lucru este important atunci cand vrei sa amesteci o noua culoare sau o nuanta, sau atunci cand cumperi diferite culori sau coloranti.

Daca amesteci doua dintre culorile de baza, vei obtine culorile secundare. Acestea sunt portocaliu, verde si violet. Culorile tertiare se obtin prin amestecarea unei culori de baza si a uneia din grupa secundara. Astfel poti obtine culori noi, vibrante.
 

Cum interactioneaza culorile


Culorile complementare dau un contrast armonios cu perechea lor, intensificand efectul acestora. Contrastul iese cel mai bine in evidenta atunci cand una dintre culori e in preponderenta.

Culorile asemanatoare se situeaza una langa cealalta pe roata de culori, contrasul dintre ele fiind mic. Vibratia si tensiunea pe roata de culori este data de culori care sunt apropiate una de cealalta, cum ar fi violet-albastru, rosu-galben.
 

Cum sa folosesti culorile


Culorile calde dau o senzatie insorita, plina de lumina , radiind veselie si fericire.Culorile reci dau o senzatie de seriozitate, impun autoritate, simbolizeaza puterea, forta si increderea.

Rosul simbolizeaza focul si puterea, denota pasiune, capteaza atentia. Sugereaza energie si patima. Portocaliul este combinatia a doua culori: rosu si galben. Simbolizeaza bucuria, lumina, fericirea. Este o culoare care aminteste de seninatatea din copilarie.

Galbenul este o culoare vesela, denota veselie, inteligenta, optimism, seninatate, energie si fericire. Verdele reprezinta natura, are proprietati de vindecare. Simbolizeaza cresterea si armonia, da o senzatie de confort si siguranta.

Albastru e o culoare care inspira liniste si pace. Sugereaza stabilitate, siguranta si pragmatism. Reprezinta si increderea si fiabilitatea. Violetul este simbolul maretiei, al belsugului si luxului. Sugereaza spiritualitate, stimuleaza creativitatea. Albul simbolizeaza simplitate si inocenta.
 

Ce lacuri de unghii sa folosesti


Pentru momentele festive poti folosi un lac de unghii decor argintiu sau albastru stralucitor. Persoanele vulcanice, care isi doresc o aparitie sexy, poti folosi lacul decor rosu deschis.

Pe nailshop.ro poti gasi si alte culori si texturi pentru lacurile de unghii, care sa se potriveasca starii tale sau evenimentelor la care participi.

Tot aici vei gasi si o gama variata de tratamente pentru unghii, kit-uri pentru aplicat unghii false , pile si pensule, dar si produse profesioniste pentru manichiura.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare